Financial Freedom – december 2013

Welkom op de voorbereidende pagina voor Financial Freedom
De training waarin je een einde maakt aan jouw financiële zorgen en een begin met het creëren van jouw financiële vrijheid.

Op deze pagina vind je belangrijke praktische informatie. Lees het goed door en doe de voorbereidende opdrachten!

Data en tijden

Vrijdag 6 december 2013 van 10 uur tot 23 uur
Registratie vanaf 8:30 uur tot 9:30 uur
Zaterdag 7 december 2013 van 10 uur tot 23 uur
Zondag 8 december 2013 van 10 uur tot 19 uur

De training begint op vrijdag 6 december om 10 uur STIPT. KOM OP TIJD!

Er zullen meerdere pauzes zijn gedurende de dag, met lunch- en dinerpauzes op vrijdag en zaterdag en een lunchpauze op zondag.

De Financial Freedom training is een intensief programma, inclusief sessies in de avonden. Maak geen andere plannen gedurende deze drie dagen. Het is nodig om aan alle delen van het programma deel te nemen, inclusief de afsluiting. Door je in te schrijven heb je je gecommitteerd aan deelname aan alle sessies van het programma.

Locatie
NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein 
Routebeschrijving

Carpoolen
Klik hier als jij plaats hebt in de auto voor meerijders of als jij een lift wilt naar de locatie.

Maaltijdpakket
We willen je graag wijzen op de mogelijkheid om een maaltijdpakket bij het NBC af te nemen voor de drie dagen van de training.
Voor meer informatie en om jouw maaltijdpakket te bestellen, klik hier

Drinkwater
Er wordt water beschikbaar gesteld om te drinken. Neem zelf een flesje mee om naar wens bij te vullen.

Voertaal
De lezingen en instructies in de training worden in eenvoudig te begrijpen Engels gegeven.

Voorbereiding
Om maximaal te profiteren van de training, vragen we je een aantal voorbereidingen te doen.
Belangrijk! Deze opdrachten vergen wat uitzoekwerk, dus begin er niet op het allerlaatste moment aan.

 1. Maak een schatting van je jaarlijks budget, oftewel maak een overzicht van je inkomsten versus je uitgaven per jaar.
  Gebruik hiervoor de Berekening Jaarlijks Budget
  Heb je hiervoor niet alle cijfers tot achter de komma bij de hand? Geen paniek! Maak dan een zo goed mogelijk schatting.
  Print de ingevulde Berekening Jaarlijks Budget uit en neem het mee naar de training, zodat je er voor jezelf mee aan de slag kunt.
  Het is belangrijk dat je dit op de eerste dag van de training bij je hebt!
 2. Maak een berekening van je eigen vermogen
  Gebruik hiervoor de Berekening Eigen Vermogen
  Je eigen vermogen is het vermogen dat je overhoudt wanneer je je schulden aftrekt van je bezittingen.
  In de Berekening Eigen Vermogen maak je dan ook een lijst van je bezittingen en van je schulden, zodat je weet wat er netto over blijft. Als je de cijfers niet exact weet, maak dan een zo goed mogelijke schatting.
  Print de ingevulde Berekening Eigen Vermogen uit en neem het mee naar de training, zodat je er voor jezelf mee aan de slag kunt.
  Het is belangrijk dat je dit op de eerste dag van de training bij je hebt!
 3. Knip 10-20 afbeeldingen uit tijdschriften: afbeeldingen die financieel succes voor jou weergeven.
  Zorg dat de afbeeldingen zo concreet mogelijk weergeven wat financieel succes voor jou betekent. Bijvoorbeeld: je droomhuis, vakantiebestemmingen, hobby’s, auto e.d.
  Neem deze afbeeldingen mee naar de training. Neem tevens een aantal foto’s van jezelf mee.
 4. Financiële vrijheid bereik je onder andere als jij je bedrijf voor jou laat werken, in plaats van andersom. Als je (ooit) uit je business stapt, wil je dan de verdiensten behouden? In de Business University ontdek je manieren hoe je dit kunt bereiken. Als dit je aanspreekt, adviseren we je om nu alvast na te denken over deelname aan de Business University, want 2014 is het laatste jaar waarin we dit programma aanbieden. En tijdens het Financial Freedom weekend krijg je een onweerstaanbaar laatste aanbod om dit programma te doen. Een aanbod waar we je niet mee willen overvallen, vandaar deze vraag van ons ter voorbereiding.

Nogmaals, deze opdrachten vergen wat uitzoekwerk, verdiep je er dus tijdig in en wacht niet tot het allerlaatste moment!

Het Geldspel

Tijdens de training zullen we een zeer krachtig spel spelen: het Geldspel.

Om hieraan deel te nemen, heb je contant geld nodig.

Je kunt elk bedrag meenemen tussen 20 en 200 euro, in biljetten van 5 euro of munten van 1 en 2 euro.

Wanneer je nadenkt over het bedrag waarmee je wilt spelen – onthoud de gouden regel – hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt (niet noodzakelijkerwijs in geld…)

Extra meenemen
Naast het bedrag voor het geldspel, moet je ook 2 x 10 euro biljetten meenemen voor twee andere processen. Het is niet mogelijk om volledig aan deze processen deel te nemen zonder deze biljetten. Dus vergeet het niet!

Dresscode
Draag gemakkelijke kleding, business casual. Breng een warme trui of vest mee – door de airconditioning kan het fris zijn in de zaal

Opnames
Het maken van video- en/of audio-opnames is niet toegestaan tijdens onze programma’s. Dank voor je begrip.

Contact
Mocht je vragen hebben of in contact willen komen met mede-deelnemers aan de training – voor praktische zaken of om alvast te netwerken met de mensen die je gaat ontmoeten, dan is daar gelegenheid voor in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Jouw ideaal

Tenslotte: in de aanloop naar de training, schrijf eens op wat financiële vrijheid voor jou betekent.

 • Wat zou je doen?
 • Waar zou je zijn?
 • Wat zou je hebben?
 • Wie zou je zijn?
 • Hoe zou je je voelen?

Geef jezelf de ruimte om jouw ideale beeld van financiële vrijheid te bepalen. Hoe beter je weet wat je wilt, hoe sneller je er komt!

Schets jouw beeld van financiële vrijheid in het commentaarveld hieronder.
Bekijk ook de comments van anderen ter inspiratie – je mag gerust geschetste beelden kopiëren – en kom hier nog eens terug om de interactie aan te gaan met mede-deelnemers.

We kijken er naar uit je te ontmoeten op 6 december!

Op jouw succes,

Nisandeh Neta en team Open Circles Academy

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
133 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maarten Stoffers
8 years ago

Ik hoop dat we in deze training niet al te veel tijd/aandacht besteden aan de zakelijke kant, maar vooral aan de ‘persoonlijke’ kant.

Wat mij betreft is geld (en ook financiele vrijheid) een middel om meer waarde te kunnen toevoegen, en geen doel op zichzelf. En is ook succes een middel om meer voor andere mensen te kunnen betekenen (en ook zelf een mooi, vervuld leven te leiden), en geen doel op zich.

Eerlijk gezegd vond ik de balans tot nu toe tegenvallen: veel geld, weinig ‘zingeving’ (in de Business Bootcamp, de Master Entrepreneur en de Breakthrough to Success). – Ik ben benieuwd naar de Financial Freedom!!

Hartelijke groet, Maarten

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Hallo Maarten,

Ik ben met jou eens dat geld is geen doel op zich, maar wel een middel om meer waarde te creeren.

Ik wil je vragen bij de Breakthrough to Success waar heb je de geld verhaal zo overheersen gehoord. Ik heb die ervaring niet.

Wel bij Business Bootcamp en Master Entrepreneur, wat mij betreft niet storend

John Kruidhof
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat meer creërende energie vrijelijk kan stromen zonder opgelegde beperkingen. Ik richt me dan volledig op het bijdragen aan een hogere energie in deze wereld door anderen te begeleiden steeds vaker een staat van moeiteloosheid (flow) te bereiken.

Dat geeft mij veel energie en maakt van mij een nog gelukkiger mens … wat ik vervolgens weer kan doorgeven aan anderen. Doe ik nu ook met mijn praktijk, maar nog op kleinere schaal. Ik ga uiteindelijk veel meer mensen bereiken.

Kortom, mijn financiële vrijheid lost beperkingen op en maakt ons allemaal een stuk gelukkiger 🙂

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Eenmaal Financieel Vrij kan ik veel meer invloed uitoefenen op de wereld om me heen, aangezien ik bepaal aan wie of wat ik mijn geld uitgeef, zodat ik bedrijven die de wereld mooier wil maken kan belonen door daar te consumeren.

Ik ontplooi me dan vrij en autonom om mensen hun innerlijke goedheid te laten ervaren, in trainingen, lezingen, gesprekken, boeken. Over de hele wereld.

Daartoe gun ik mezelf een goede, goed onderhouden, duurzame auto; een zeilschip om te delen en op te ontspannen; een pot om te reizen naar betekenisvolle plekken en leraren all over the world, om hun lessen te kunnen genieten – om hun kennis door te geven aan mensen die niet het geld hebben naar ze toe te reizen.

Ik woon samen met mijn geliefde en vrienden in een groot huis, waar we heel veel delen, aan kennis, woonruimte en leefritme.

Ik ben dan Jeroen, zoals ik ooit stralend geboren werd; nu dan helemaal uitgepakt en volwassen, met inzicht in hoe de wereld werkt en hoe ik mijn plek, mijn waarden, mijn visie daarin kan delen en verspreiden.

Wat er ook gebeurt, ik voel me rijk en benut. Ik leid een leven vol betekenis, voor de mensen die ik ontmoet en daardoor voor mezelf.

Het ontroert me dit te schrijven, en om te ervaren dat het concept van Financiele Vrijheid deze diepe persoonlijke verlangens oproept, bij mezelf en bij alle anderen. Ik lees dat iedereen zich voornamelijk nog veel meer met het goede voor de wereld bezig zal gaan houden: een beweging die me vrolijk en hoopvol stemt.

Samen maken we een te gekke toekomst!

Tot morgen allemaal – ik heb mijn munten gepoetst!

Willy Valk
8 years ago

Als dit Facebook was had ik op ‘Like’ geklikt. Dat gaat hier niet dus hierbij een reactie.

Een mooi geschreven toekomstbeeld Jeroen en jouw emotie is er echt in te voelen!

De comments worden naar mate we dichterbij de training komen toch (vaak) steeds uitgebreider en persoonlijker. Mooi hoor!

Tot morgen!

Wilke de Werk
8 years ago

Financiele vrijheid betekent voor mij dat ik kan doen wat ik wil, zonder me zorgen te hoeven maken over geld. Ik wil reizen, in Bali wonen 1/2 jaar en in Nederland 1/2 jaar, cursussen en trainingen doen, tijd hebben voor mijn kinderen en kleinkinderen, uit eten gaan, een auto hebben, huisje in Bali en huisje in Nederland. familie over laten komen in Bali. Werken of vrijwilligerswerk in Bali doen, reizen organiseren. Datgene kopen wat ik nodig heb. Gezonde voeding, 6x per jaar een weekje in de Ashram (shaken). Een leven waarin ik iets voor anderen kan betekenen.

Vrijheid is voor mij belangrijk.

Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij: eindelijk toekomen aan de vervulling van een levensdroom, namelijk mensen die ervoor open staan de vreugde laten ervaren van zelf muziek maken en je daardoor met anderen te verbinden. De specifieke methodiek die mijn leven en mijn levenshouding heeft veranderd wereldwijd onder de aandacht brengen en zo de wereld een beetje mooier en mijn klanten (en mezelf!) gelukkig(er) te maken.

Briant Donker Curtius
8 years ago

Rijkheid hoort bij mij zoals zout bij de zee. Financiële Vrijheid is voor mij een volle, rijke, constante stroom die alleen maar bergopwaarts gaat. Iedere dag van mijn leven heb ik ruim voldoende geld, liefde, inspiratie, gezondheid en creativiteit beschikbaar om mijn dromen en mijn dromen voor anderen te leven en te zijn.

Today I am what I dreamt to be yesterday. I choose my dreams with great respect for myself. I dream Wisely. I DREAM BIG!! Briant Donker Curtius – #quote

Diana Soijo
8 years ago

Ik kijk uit naar de nieuwe boost die mij tot inzichten kan brengen op financieel gebied. Welke flow hieruit zal stromen zullen we daarna geheel in eigen handen hebben.

Suzanne Trieling
8 years ago

Ik heb er weer zo’n zin in! Heerlijk die energie opzuigen!

Financieel vrij zijn betekend voor mij dat ik me geen zorgen hoef te maken over bepaalde financiële uitgaven en of er wel genoeg geld binnenkomt. Ook voor later…als ik oud,grijs en rimpelig ben 😉

Ik zie jullie allemaal 6 december!

Olav Zwarteveen
8 years ago

Financiële vrijheid is bij mij gevoelsmatig gekoppeld aan persoonlijke en professionele vrijheid in verbondenheid met anderen. Een voldoende instroom van geld als uitdrukking van waardering voor de beroepsmatige prestatie die in aan anderen heb geboden en waar ze beter van zijn geworden.
Ook anderen helpen waar nodig verrijkt mijn bestaan. Er is veel ellende in de wereld en we maken er soms een zootje van. Mijn financiële vrijheid zou mij in staat stellen een beetje meer verschil te maken.

Een voldoende geldstroom als resultaat en niet als doel. Voldoende geld is voor mij dìe hoeveelheid die mijn leven nu en in de toekomst verrijkt omdat het me in staat stelt persoonlijk te groeien en mij niet dagelijks zorgen te moeten maken over het zekerstellen van mijn levensonderhoud.

Vrijheid die ik ook ervaar als ik kan kiezen voor werk wat ik leuk, uitdagend en waardevol vind in een omgeving, (buitenlandse) cultuur en met mensen die me passen. Vrijheid om nee te zeggen tegen iets doen waarin mijn hart niet ligt. Dat kost me meer dan dat het oplevert.

Voldoende middelen om samen met anderen te kunnen reizen als levenservaring en persoonlijke ontwikkeling, een prettig huis te kunnen bewonen, een aantrekkelijke auto te kunnen rijden en goed voor mezelf en mijn naasten te kunnen zorgen. Inkomen dat mij ondersteunt om zowel mentaal, spiritueel als fysiek, gezond te blijven, mij in alle opzichten goed te voelen zodat ik er ook voor anderen kan zijn.

Else Roza
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik me kan inzetten voor wat ik belangrijk vind en niet noodzakelijkerwijs geld oplevert.
Voor een deel doe ik dat al.
Geld vragen voor activiteiten betekent ook dat anderen er iets voor over hebben. Het zou fijn zijn als op de activiteiten geen druk staan.

Gwen Dudok van Heel
8 years ago

I am working with the budget sheet. How to deal with e.g. My car and fuel costs? I pay these costs in my BV. Like many dinner costs. Do I have to fill in these costs in the private budget area?
I assume the questions are only based on the private costs.
Thanks for your reply!

Helena van Dijk
8 years ago

I didn’t calculate them as well ! The personal budget is not about your business…. to my surprise……. it’s only the personal costs.
CU tomorrow Gwen!

Fenna Janssen
8 years ago

I have te same questions as Gwen concerning the budget sheet.

How to deal with e.g. My car and fuel costs? I pay these costs in my BV. Like study costs. And many dinner costs.

Do I have to fill in these costs in the private budget area?

I assume the questions are only based on the private costs.
Thanks for your reply!

Barbara Rijskamp
8 years ago
Reply to  Fenna Janssen

Je beschrijft je ‘persoonlijk budget’. Dus als de kosten in de onderneming zitten, dan drukken deze niet op het ‘persoonlijk budget’ . Je hoeft bij ‘inkomen’ ook niet je winst uit onderneming te vermelden, maar alleen de opnamen voor privé-gebruik.
Er wordt ook geen aandacht besteed aan ‘belastingen’, terwijl dit toch behoorlijk ingrijpend kan zijn op je persoonlijk budget 😉

Ook wordt er geen aandacht besteed aan het hebben van een partner en zijn/haar aandeel in het inkomen/bestedingen.

En gaat het om het huidig budget of om een begroting?

Dusssssssssss………..vul m in naar eigen inzicht en corrigeer m eventueel na dit weekend.

Marlita van Belkom
8 years ago

Ik hoop dat ik zoveel financiële vrijheid krijg, dat ik heel veel dieren en mensen gelukkig kan maken. Mensenleed en dierenleed omwille van goedkope economie vind ik verschrikkelijk. Ik ga me dus dan inzetten om weer kwaliteit in ons leven te brengen. Kwaliteit voor iedereen. Maar ja, ik heb maar één mensenleven. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet!

Maar ik doe het!

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Hallo Marlita,

Fijn dat je de dieren noemt; ze zitten behoorlijk knel in de ego-gestuurde aanpak waarin ze nog moeiteloos gezien worden als ‘hulpbron’ voor de mens, in plaats van autonoom levende wezens met wie we met respect om horen te gaan. Aho.

Ellen Loopstra
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik kan doen wat ik wil, zonder me zorgen te hoeven maken over “later”. Ik zou de tijd en geld “over” hebben om belangeloos een substantiële bijdrage te leveren het leven van anderen mooier te kleuren. Ik zou de vrijheid voelen “nee” te zeggen tegen alles waar ik me niet mee verbonden voel, waar mijn hart niet naar uitgaat, wat me niet inspireert en wat me meer energie kost dan dat het me oplevert. Ik zou ten voeten uit “leven”.

Ik zou iedere dag genieten van het leven: rustend en reizend. Het woord ‘werken’ bestaat voor mij niet meer omdat ‘ik doe wie ik ben’. Samen met mijn echtgenoot en onze kinderen ontdekken we de schoonheden van het leven op de wereld en delen deze ontdekkingen met dierbaren.
Ik inspireer mensen anders naar het leven te kijken en dicht bij hun eigen talenten te blijven zodat ze blijvend stralen en de kloof tussen hun persoonlijke zijn en hun zakelijke doen steeds kleiner wordt.
Ik voel een ongekende rijkdom… in figuurlijke zin…

Wendy Lorist
8 years ago

Financial Freedom betekent voor mij dat ik al mijn wensen en dromen uit kan laten komen! Dat is om in Drenthe een prachtige bed en Breakfast op te zetten met wellness en masseurs aanwezig. Een plek waar ieder thuiskomt! Een plek waar mensen 18 maanden kunnen verblijven om een unieke innerlijke reis te volgen! Ene plek waar prachtige workshops gehouden kunnen worden en een plek waar mensen met een beperking ook kunnen genieten!
Wat zou ik doen? Genieten van Mijn bed en Breakfast en van iedereen die op mijn pad komt. Daarnaast zou ik helemaal gelukkig zijn als ik op verschillende plekken (culturen) in de wereld een thuis zou hebben, zoals in mijn thuisland Canada. Heerlijk lijkt me dat!
Waar zou ik zijn? In Drenthe of in een van vakantiehuizen in het buitenland!
Wat zou je hebben? Een prachtige B & B en een paar huizen in het buitenland waar ik en anderen van kunnen genieten.
Wie zou je zijn? Mezelf
Hoe zou je voelen? Als de gelukkigste mens op,aarde!

Zie heel erg uit naar dit weekend! Wendy

Thomas Kaslander
Thomas Kaslander
8 years ago

Financiële vrijheid betekend voor mij doen waar mijn passie ligt zonder financiële zorgen.

Het maximale uit het leven te halen zowel op zakelijk als persoonlijk gebied.

De ultieme balans tussen werk(waar je passie ligt) en ontspanning en bijdragen aan een betere wereld.

Tot morgen allemaal!

Be the best you can be!

Ina Schipper
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij, net datgene doen waar ik energie van krijg. Dat doe ik al, én ik heb alles wat mijn hart(je)begeert. Omdat ik niet bulk van het geld, maken we met de middelen die we nu hebben onze dromen waar.

Echter, als ik me echt geen zorgen over geld hoef te maken, dan stopt mijn man met naar zijn baas gaan. Misschien wel nog 2 keer in de week omdat hij het leuk vindt. Hij heeft een zware baan. Chauffeur voor een fabriek. Elke nacht werken.

Als ik diep in mijn hart kijk is dit misschien wel mijn aller aller grootste wens. Dat hij met een bos bloemen naar zijn baas kan gaan, Bedankt voor alle jaren! ja dat is mijn aller aller grootste wens.

Als ik bulk van het geld wat voor mijzelf persoonlijk niet echt nodig is, zou ik dan wel midden in Frankrijk of Italie een stenen huisje in the middle of no where, zonder elektriciteit en gas willen leven. Helemaal zelfvoorzienend. Met af en toe het gemak van de huidige techniek, denk dan niet aan internet en tv, maar dat ik met de auto of trein naar een vliegveld kan om een prachtig land te bezoeken, zijn bewoners die op hun manier zelfvoorzienend leven.

Gif vrij leven, want Gifvrij is mijn missie. Immers we vergiftigen elkaar, de menselijke soort. Zelfvoorzienend leven, net als mijn overgrootmoeder, gelukkig weet ik vele verhalen van mijn grootouders, ik smul daarvan. Zelfvoorzienend leven doen we nu ook al zoveel mogelijk, en dat moet je leren. Wij huren een tuin bij de biologische tuinvereniging, Wij hebben een moestuin en onze “sier” tuin wordt zo langzamerhand ook een eetbare tuin. Wij maken zelf onze zuurkool, en zo wil ik nog meer voedsel uit mijn tuin halen. Elk jaar is dit afwachten wat de natuur je geeft. Elk jaar leren we, elk jaar halen we er meer uit, dat is ook ondernemen!

Nu ik het budgetformulier heb ingevuld heb ik bij de kostenpost tuin een klein bedrag, want ik krijg er ook veel voor terug, vandaar het lage bedrag voor boodschappen doen. Want met hoeveel neem je genoegen. Wij kopen geen cola sinas chips, pakjes en zakjes om eten te bereiden of kant en klare maaltijden, want dat is geen voeding. Maar maagvulling.

Deze zomer had ik zelfs mijn eigen kruidenmengsel voor kruidenthee. Deze zomer is het enige wat ik op de markt en natuurwinkel heb gekocht is fruit, meel, en af en toe biologisch vlees, en vette vis. Dat is voor ons echte rijkdom. Zelf brood bakken zonder gist, zelf maaltijden bereiden uit de tuin.

Wel genoegen nemen met veeel minder, dus bij ons zo min mogelijk voedsel uit de voedsel industrie en bioindustrie (daar bedoel ik mee, vlees uit massa stallen) een echt sport. Wij voelen ons er gezond en blij bij, een echte fulfilment en vrije tijd besteding.

De zon op ons gezicht, in de natuur genieten. In stilte, bij ons zelf. In contact met ons zelf en in contact met de natuur. Weg van de gekte van de stad. Waar we overigens ook helemaal van kunnen genieten. In onze tuin zuigen we energie op. Eten wat de natuur ons toebedeeld.

ONBETAALBAAR!!

Robert Meiling
Robert Meiling
8 years ago

Financiële vrijheid is voor mij vooral niet hoeven na te denken over geld. Er vrij van zijn doordat er geen verplichtingen meer zijn, of door dat ik aan mijn verplichtingen kan voldoen zonder zorgen.

Dat zal vooral veel rust creëren!

Helena van Dijk
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik niet meer hoef te werken voor mijn geld maar dat ik wel kan werken als ik dat wil. Dat ik genoeg geld heb om voor gezondheid en conditie te betalen en dat ik genoeg heb om anderen te ondersteunen waar nodig. En dat ik eens lekker een extraatje heb in het leven.

Rob Stalenhoef
8 years ago

Ik kijk erg uit naar de Financial Freedom.

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik niet hoef na te denken over uitgaven die ik wil doen in het moment en dat ook mijn financiële toekomst is veilig gesteld. Van daar uit kan ik delen met anderen en nog meer de dingen doen die ik leuk vind.

Mijn glas is niet zo groot dus het zal snel overstromen 🙂

Tot volgende week!

Joost de Natris
Joost de Natris
8 years ago

Wat zou je doen?
Waar zou je zijn?
Wat zou je hebben?
Wie zou je zijn?
Hoe zou je je voelen?

Leuk om over na te denken!
Financiele vrijheid… Eerste wat opkomt is dat ik veel kan geven, andere in staat dingen te doen waar ze gelukkiger/onafhankelijker/vrijer van worden.
ik zou me ontspannener voelen, veel relaxter. Geen zorg of nood om geld, schuld, inkomen, uitgaven. Alleen nog de afweging of een aanschaf/investering echt nodig of behulpzaam is, voldoening geeft. Zo ja: no problem. Zo nee: no problem.

Wat ik zou hebben:
Ik zou een ander huis hebben, waar ik veel zelf aan gebouwd heb. met een klusgarage vol fijne gereedschappen en opslag voor allerlei inspirerende materialen, een eet/leefkeuken, een knutselkamer/atelier, een plek om hout te zagen en kloven voor de haard en kampvuurplek, een sauna’tje, een mooi emeditatiekamer, een fijne groepsruimte waar ik zelf werk met groepen en anderen de gelkegenheid geef met groepen te werken. Een los huisje waar een artist in residence zich kan vestigen, of iemand die tijdelijk woonruimte nodig heeft. Een plek waar kinderen hutten kunnen bouwen. En ik ook 🙂 Dat alles in mijn eigen bos met zandwegen, gewoon in NL.
Ik zou daarnaast een ‘hutta’ in noorwegen hebben om te skien en langlaufen, stille winters meemaken, koken op een houtvuur.
Aan spullen zou ik niet zo heel veel meer hebben dan wat ik nu heb. Hooguit die 1982 mercedes 280 TE nog – in mooie staat. En natuurlijk al die fijne gereedschappen zoals lasapparaat, houtbewerkingsmachines, spullen om afgietingen te maken…

Wat ik zou doen:
Ik zou me bezig houden met mensen die interessante initiatieven en ideeën hebben over het maken van een betere wereld, samenleving en economie. Ik zou vrij werk maken, ruimtelijke objecten, meubels, installaties. Ik zou hele gave projecten doen en maken voor burning man. Ik zou in mijn huidige werkveld werkzaam blijven, maar alleen de projecten doen die ik echt leuk vindt, waar een echt fijne klantrelatie bestaat met wederzijdse echte waardering. Ik zou ook bewustzijnswerk gaan doen vanuit gestalt en tantrsche benaderingswijzen. Groepen geven, individueel werk als coach, anderen ruimtelijk en financieel de gelegenheid geven dat ook te doen. Misschien een soort collectief opbouwen met anderen voor dit werk.

Wie ik zou zijn:
Ik zou meer mezelf zijn vanuit een creatieve flow en gevende instelling. (pijnlijk dat ik dat kennelijk nu dus niet ben…) Ik zou ook meer mezelf tegenkomen omdat keuzes niet meer beperkt zijn door praktische/financiele beperkingen – dus wat wil ik dan echt? Wie ben ik dan echt? Geen idee eigenlijk….

Hoe ik me zou voelen:
ik zou me rijk voelen door wat ik kan geven en bieden. ik zou me dankbaar voelen te zien dat met mijn hulp en betrokkenheid zoveel mooie dingen kunnen gebeuren, mensen kunnen bloeien. Ik zou me vrij voelen en verwelkomend. Aandachtig en relaxed – ik zou tijd hebben voor mooie/fijnen/leuke/interessante dingen. Ik zou veel vertrouwen hebben in de mensen die al het geregel dat daarvoor nodig is voor mij doen – omdat ze mijn doelen delen. Ik zou me verbonden voelen met die mensen. Ik zou me heel rustig en stabiel voelen in een wereld die voelt als de mijne.

WOW!
Lekker om dit zo eens voorbij te laten komen!

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Hey Joost, leuk dat je komt morgen. Cool om te zien dat er steeds meer mensen bezig zijn ‘spiritualiteit’ aan de wereld te kopppelen, aan financiën. Ik vind het een hele stap in persoonlijke ontwikkeling om ook financieel goed voor mezelf en mijn geliefden te zorgen. Tot morgen.

Dirk Okhuijsen
8 years ago

Ik denk dat financiële vrijheid vooral betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de komende rekeningen, en dat je niet steeds loopt te berekenen en schuiven wat je wel en niet kan doen.

Voor mij is financiële vrijheid ook een mindset, ik kan met heel weinig, heel tevreden zijn.
Maar tekorten geven stress.

Sinds afgelopen juni is mijn bedrijf weer lekker gaan draaien na een (veel te) lange periode van crisis.
Mede door de Open Circles filmpjes die ik vanaf maart ben gaan volgen via o.a. Youtube, heb ik het tij kunnen keren, en ben mezelf weer als ondernemer en als mens weer gaan ontwikkelen.
Na 33 jaar ondernemer te zijn, valt er nog een hoop te leren ; )

Ik ben dus extra benieuwd wat de Financial Freedom mij gaat opleveren.

Tot vrijdag allemaal ik heb er zin in!

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Wat zou je doen?
Waar zou je zijn?
Wat zou je hebben?
Wie zou je zijn?
Hoe zou je je voelen?

Als ik financiaal vrij zou zijn, ik zal precies hetzelfde doen dan nu:
in mijn praktijk werken en mensen helpen met hun klachten.
Ik zal de hoe veranderen: pand in het centrum, met meerdere therapeuten onder mijn naam, zonder meer zorgen als ik een maand minder werk.
Ik denk niet dat ik veel meer zou hebben, maar dat weet ik nog niet en vind ik minder interessant, en ook wie zou zijn: dezelfde persoon.
Ik zal me vrijer en ontspannen voelen op financiele gebied, en meer voldaan dat ik op mij en mijn gezien kan financiele makkelijker zorgen.
Ik ben pas 37 geworden. Ik wil voor mijn 40ste financial free zijn, het gaat wel lukken.

Dus Nisandeh, kom maar op!

Krista Steenbergen
8 years ago

Als ik financieel vrij ben, dan zou ik mij vrij voelen. Vrij van zorgen over geld.

Ik zou mijn passie kunnen leven en mijn liefde met de wereld kunnen delen.

Ik vind geld niet meer iets engs, maar ik kan er mee spelen en genieten van de stroom. Ik ben niet meer emotioneel gebonden aan geld, maar ik ben vrij om te handelen, zonder angst om ‘dood te gaan’.

Ik voel financieel overvloed. Ik heb genoeg geld om te geven aan anderen, ik kan anderen helpen om hun dromen waar te maken door in hen te investeren.

Ik leef het voorbeeld dat geld een wezenlijk onderdeel is van het leven.

Ik heb genoeg geld om in mijn levensonderhoud te voorzien. Ik geniet van mijn eigen huisje in het bos, ik geniet van jaarlijkse vakanties, ga regelmatig op reis en ik heb mijn eigen auto. Ik heb genoeg geld om de opleidingen te volgen die mijn expertise verbeteren.

Ik ben in staat om geld te sparen voor toekomstige doelen, zoals goede educatie voor mijn toekomstige kinderen.

Marijke Slieker
8 years ago

Financial Freedom. De grote uitdaging voordat ik volgend jaar de Business University ga doen.

Ik kan niet wachten maar ben ook erg benieuwd naar eerdere ervaring van hen die dit al een keer gedaan hebben.

Het wordt zo te zien weer intensief, maar financiële vrijheid vraagt actie en het wordt hoog tijd dat dat gaat gebeuren!
Financiële vrijheid betekent voor mij vooral: geen geldzorgen meer!

Wie wil mijn nieuwsgierigheid stillen?
Marijke

Mariska Jansen
8 years ago

Nog maar twee nachten slapen en dan beginnen we met de Financial Freedom. Zoals het er nu uitziet, is het volgend jaar zeer slecht gesteld met mijn financiële plaatje.

Omdat er iets moet gebeuren, heb ik mij voor deze cursus opgegeven. Met wat meer financiële vrijheid hoef ik niet alleen maar aanbiedingen te kopen, kan ik weer leuke kleren voor mijn dochter kopen i.p.v. alleen het hoogst noodzakelijke in de uitverkoop.

Kan ik weer eens op vakantie. Maar bovenal: met wat extra geld naast het noodzakelijke voor levensonderhoud, kan ik aan mijn twee idealen gaan werken: het bewuster maken van mensen v.w.b. dieren / natuur / duurzaamheid en het opzetten van een kliniek / asiel voor zwerfdieren in het buitenland.

Martina Schneider
8 years ago

Looking forward to do with all of you the Financial Freedom Training, curious and excited….need some inspiration 🙂

warm regards

Martina

Karin Bargeman
8 years ago

financiële vrijheid betekent voor mij dat ik niet meer hoef na te denken over of ik voldoende geld heb om van te leven of om mijn hypotheek te betalen.
Dat ik alleen mag focussen op dat wat ik het liefst doe en dat is mensen helpen te leven zonder de belemmerende emotie van angst en belastende situaties.
Therapeuten opleiden tot EMDR therapeut zodat zij op hun beurt ook weer mensen mogen ondersteunen op dit vlak.

Sascha Meyer
Sascha Meyer
8 years ago

Ik weet wat financiele onvrijheid is. Het is te bizar (of humor) dat ik een cursus Financial Freedom ga doen terwijl ik niet meer kan pinnen. Ik hoor bij de armen van onze samenleving.

De vaatwasser is kapot, dus doen we fysiek de vaat. Mijn dak lekt. En ik kan nog 30 km rijden en dan is de tank leeg. Als je geen geld hebt, ben je alleen maar met geld bezig tot koppijn toe. Je moet je aandacht op iets anders richten.

Ik heb het afgelopen jaar geinvesteerd in mijzelf: businesscursussen bij Open Circles en mijn talenten. Ik richt me op wat ik hier van kan leren. Ik ben mijn mindset aan het resetten. Inmiddels alle boeken van Kyosaki gelezen en een wensput in mijn tuin gemaakt. Met mijn zus speel ik ‘rich sister, poor sister’.

Vanuit mijn kracht heb ik een boek gemaakt dat nu concreet bij uitgevers ligt. Ik heb een doel en weet waar ik naar toe moet en hoe ik dat moet doen. Ik heb afgelopen jaar zonder geld gedaan wat ik met geld zou doen: ik BEN er ipv ik mag er niet zijn. Ik heb gemaakt wat ik zou willen maken.

Graag zou ik mijn heerlijke huis in een goede wijk willen behouden en kunnen onderhouden. En ook dingen met mijn kinderen doen die geld kosten. Het geboorterecht van de mens is gelukkig zijn. Daar zet ik nu op in. De curve kan alleen maar omhoog gaan. Daar vertrouw ik op. Ik weet wat het is om Jan Modaal en arm te zijn. Nu ga ik voor RIJK. Mini-me wordt MAXI-ME. En dat is een proces!

Nathan Veenstra
8 years ago
Reply to  Sascha Meyer

Wow Sascha, wat durf jij jezelf bloot te geven. Dapper. Maar ook een goede stap om tot een oplossing te komen. Want pas als je durft te erkennen dat je iets hebt wat opgelost moet worden, kun je ook werkelijk aan de oplossing werken.

Neemt niet weg dat ik het erg dapper vind dat jij je situatie zo durft te etaleren. High five voor jouw lef!

Charlie Paludanus
8 years ago
Reply to  Sascha Meyer

Mooi en eerlijk uit het hart verwoord Sascha.

Ik heb je boek “De nieuwe arme” vorig jaar gekocht omdat ik het zo stoer van je vond dat je hierover ging schrijven. Inspirerend om te lezen hoe je met de “armoe” omgaat. Je bent een mooie, inspirerende, inventieve en stoere vrouw. Dat wordt vast door meer mensen zo gezien. Nu nog de betalende klanten.

Groet en tot morgen,

Charlie

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Sascha Meyer

Beste Sascha,

Wat een mooie investering heb jij dit jaar gedaan. Een investering in jezelf. Ik wens je een goede tijd komende 3 dagen bij Open Circles. Ik ben nu al benieuwd naar je boek en wat dit jaar je allemaal in de praktijk heeft gebracht.

Ga je het met ons delen? Ik lees het graag.
Fijne avond en wellicht tot morgen,
Michaëla

Franny Schoutens
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij mijn passie te kunnen leven zonder zorgen. Geen hypotheek dus oa. Alleen nog dingen doen die ik echt leuk vind, waar ik echt blij van word. De wereld mooier maken 🙂

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
8 years ago

Open Circles heeft mij dit jaar al zo veel gebracht, dat ik heel nieuwsgierig ben naar de Financial Freedom, omdat ik dat altijd een “vervelend” onderdeel vind van de business.

De term Financial Freedom staat voor mij voor vrijheid, waarbij ik geen zorgen heb op financieel gebied, waarbij ik mijn kinderen en familie deelgenoot kan laten zijn van mijn successen en waarbij ik de kans heb om “werk” te doen wat ik vanuit mijn hart wil doen, zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover hoeft te staan.
Dus niet alleen financiële zekerheid, maar ook vrijheid in tijd zodat ik op vrijwillige basis mijn purpose in het leven kan invullen.

Ik weet nu al dat ik me daar nog veeeeel gelukkig bij ga voelen dan de veranderingen van dit jaar me al hebben laten ervaren. Laat de kennis maar komen, ik implementeer het wel en ik kan niet wachten op de resultaten!!

Tot volgend weekend allemaal,
Groetjes Jolanda

Jennifer Hanenberg Elders

Hallo,

Ik kom met mijn partner. Is het de bedoeling dat ik de berekening jaarlijks budget invul vanuit onze gezamenlijke situatie? Of voor mezelf? Ik kan het natuurlijk ook beide doen ….

Jennifer

Sylvia Holtkamp
Sylvia Holtkamp
8 years ago

Dag Jennifer,

Als jullie de financiën samen voeren dan zou ik het van jullie beide doen. Als jullie gescheiden de financiën doen dan kun je het apart doen.

Sylvia Holtkamp
Open Circles Academy

Nathan Veenstra
8 years ago

Ik kom zonder partner, maar heb dezelfde vraag. Onze inkomsten en uitgaven zijn gezamenlijk. Steeds meer zelfs. Begrijp ik het goed dat ik dan de gezamenlijke financiën invul?

Willy Valk
8 years ago

Ha Jennifer,

Goede vraag, ik kom ook met mijn partner dus ook voor ons relevant.

Wat ik overigens ben vergeten is te vertellen wat voor financiële vrijheid voor mij betekent.

Bij deze dus: voldoende inkomen om van te leven en een reserve opbouwen voor de toekomst. In deze situatie heb ik voldoende tijd en geld om op een prettige manier mijn vrije tijd door te brengen en een (fin.) bijdrage leveren aan goede doelen.

Hendrik Jan Dekker
8 years ago

Dag Jennifer,
Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!! Hoop je ‘straks’ dan ook even te kunnen spreken.

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Ik kijk uit naar de Financial Freedom. Voor mij betekent financiele vrijheid, dat ik dingen kan doen en kopen, zonder dat ik hoef na te denken wat voor impact dit heeft op mijn banksaldo!

Ik hoop hier een hoop van op te steken. Helaas heb ik mijn partner (nog) niet over kunnen halen met mij mee te gaan. Hopelijk wel naar een van de volgende trainingen!

Belinda Blokker
8 years ago

Mooi om een aantal commentaren van anderen te lezen. Ik verheug me er op om jullie te ontmoeten en samen te leren. Kortom er een gaaf lang weekend van te maken. Ik heb er zin in!
Nog even de afwas doen en foto’s bij elkaar zoeken en dan is het ‘don’t let the bedbugs bite’.

Cya tomorrow, Belin

Marjo van Bussel
8 years ago

Wat zou je doen?
Bloempalen verkopen in heel Europa en mijn passie ernaast de zorginstellingen voorzien van bloempalen om deze mensen te laten genieten van een beetje meer fleur en kleur in hun leven. Verder heb ik nog een aantal producten waar patent op zit die ik dan op de markt wil gaan zetten. Ik ga ons huis verbouwen, de tekening ligt klaar en te wachten….Mijn kinderen eens lekker een keer goed verwennen en al de dingen die ik ze heb beloofd eindelijk gaan geven. Zoals bv ieder jaar samen op wintersport met het hele gezin. Is alweer zo lang geleden.

Waar zou je zijn?

Gewoon in Nederland en de tijd dat ik vrij of weinig te doen heb in Spanje in een klein huisje of in een stacaravan op een camping of zo. Maakt niet uit. Lekker genieten, maar dat doe ik nu ook 

Wat zou je hebben?

Een prachtig groot bedrijf met grote vrachtwagens waarop staat Bloempaal.nl Graag een goede gezondheid en gelukkig gezin.Tijd om ervan te genieten en de dingen te doen met familie, vrienden die je graag met ze wilt doen.

Wie zou je zijn?

Een gelukkig mens met veel lust in het leven met telkens nieuwe ideeën die ik ten uitvoer mag gaan brengen.

Hoe zou je je voelen?

Gelukkig en compleet.

Elles Runia
Elles Runia
8 years ago

Financiele vrijheid is voor mij

Wat zou je doen?

Comfortabel huis kopen,basic maar van alle gemakken voorzien, en volledig zelfvoorzienend :zonnepanelen, regenwater opvangen, aardwarmte etc. moestuin, naast het huis een prachtige ruime, sfeervolle praktijk, groeps trainingen geven, workshops geven over eigenliefde, creatie en kracht. Mensen uitnodigen voor inspirerende lezingen. De ruimte faciliteren voor andere inspirerende trainers/coaches. Consulten geven. Samenwerken met voedende, heldere gelijkgestemden
Doel: om eigenliefde, je ware potentieel te leven en de wereld mooier en liefdevoller te maken.
GENIETEN.
Reizen; 3 of 4 x per jaar op inspiratie-vakantie. Naar energetisch inspirerende plekken met mensen die mij inspireren, ondersteunen, voeden en motiveren. Mediatiereizen, energetische reizen: ontspannen op tropische eiland (Fifji 😉 , inspirerende motiverende lezingen/workshops volgen, mensen ontmoeten,ontdekken, lachen, ontspannen, genieten van de verbinding, eten, de prachtige aarde en de sfeer.
Die mensen, projecten in Nederland financieel en energetisch ondersteunen die de maatschappij stimuleren en verbeteren.

Waar zou je zijn?

In Nederland in een comfortable sfeervol, huis op een krachige plek met een prachtige praktijk ernaast en in het buitenland een huis aan zee waar ik groepen kan ontvangen en daar trainingen geeft in EFT en TFT, eigenliefde, creatie en kracht. Mooie bijzondere plekken op aarde bezoeken.
Doel: om eigenliefde, je ware potentieel te leven en de wereld mooier en liefdevoller te maken.

Wat zou je hebben?

Comfortabel huis, basic maar van alle gemakken voorzien, en volledig zelfvoorzienend :zonnepanelen, regenwater opvangen, aardwarmte etc. moestuin, naast het huis een prachtige ruime, sfeervolle praktijk, Samenwerkingsverbanden met voedende, heldere gelijkgestemden.een mini cooper. Huis aan zee in buitenland, zodat ik kan zwemmen met walvissen, dolfijnen. Inspiratie Vakanties, interessante inspirerende voedende mensen. Vrijheid.

Wie zou je zijn?
Een onafhankelijk, vrij, gevend, gul, helder, vrolijk, ontspannen, gelukkig, compassievol, liefdevolle healer,creator en inspiraterende motivator.

Hoe zou je je voelen? Intens dankbaar.gelukkig, vrij, ontspannen, genieten, overvloedig, krachtig en intens dankbaar. zoveel overvloed ..

tot morgen allemaal!

Maarten Stoffers
8 years ago

Voor mij was de money-game nogal teleurstellend. Ik zie niet hoe je er meer uit zou kunnen halen als je er meer in stopt. Wel hoe je meer kunt VERLIEZEN als je er meer in stopt. Okay, als je er 200 euro in stopt en je raakt alles kwijt, dan doet dat meer pijn dan dat je 20 euro had ingelegd en kwijt bent. En misschien leer je er dan meer van. Maar ik leer nu ook dat ik de aanwijzingen vooraf (‘Hoe meer je erin stopt, hoe meer je kunt winnen’) maar beter niet kunt vertrouwen. En ik leer dat je maar beter niet te veel kunt investeren. Of begrijp ik iets niet?

Margo Ruiter
8 years ago

Voor mij betekent financiële vrijheid, dat ik me geen zorgen hoef te maken over de binnenvallende rekeningen. Dat ik kan investeren in mijn duurzame ideeën, zodat ik op mijn manier kan bijdragen aan een betere en gezondere wereld. Dat ik aan mijn product minder consessies hoef te doen en vervolgens helemaal in mijn element overal ter wereld kan co-creëren met andere prachtige zielen. Dat ik voldoende tijd voor mijn gezin kan hebben en kan investeren in een gezond lichaam, sporten, ontspannen.

Ja, dat klinkt goed 😉
Daar ga ik voor!

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Inspirerend.

Financiële Vrijheid betekent voor mij dat ik kan doen wat er nodig is. Dat ik me zorgeloos kan richten op het grotere geheel, omdat mijn cup overstroomt.

Ik kijk uit naar veel praktische financiele kennis en tips, om die in te zetten voor een betere wereld.

Franny Schoutens
8 years ago

Vraagje over de knipsels die we mee moeten nemen. Is het de bedoeling dat ik alleen foto’s van mezelf mee neem? Of ook van mijn partner en onze kinderen? Ik heb die andere formulieren ook van ons samen ingevuld.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

You can bring also pictures of them… But make sure to have a few photos of you…

Anouk Beekman
8 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij:

To live my purpose and fulfilling my full potential, without being tempted to get off my path driven by guild and lack of money.

Concreet betekent dit:
– dat wij (mijn man en vier kinderen) leven in ons droomhuis waarbij elk kind zijn eigen ruime kamer heeft.
– dat wij onze kinderen alle mooie dingen van het leven kunnen laten zien, laten beleven en laten ervaren.
– wij meer quality-time samen hebben en met onze kinderen.
– mijn man en ik samen in het bedrijf werken als zakenpartners.
– dat er een constante geldstroom is die overvloedig is.
– dat ik op alle fronten in mijn leven anderen kan inschakelen om mij op die gebieden te ontlasten.
– ik mij kan bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten om op mijn beurt anderen te helpen.
– wij meer (financieel, emotioneel en persoonlijk) kunnen geven aan anderen uit dankbaarheid voor wat wij hebben.

I can’t wait for this to become reality! I am ready for it!

Thomas Kaslander
Thomas Kaslander
8 years ago

Super om te lezen trouwens Jeroen Biegstraten:) Mooi geschreven!

Bastiaan de Koning
8 years ago

Vraagje:
Bij het invullen van het vermogensoverzicht wordt gevraagd naar de waarde van pensioenpolissen. Is dit de gekapitaliseerde waarde van het opgebouwde pensioen bij pensioenfondsen of het zelfstandig elders gereserveerde pensioen?

Dank!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Any amounts that are planned for your retirement are included…

Bastiaan de Koning
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

I understand, thanks.

The reason I asked is because retirements funds only give an estimation of my earnings when (or even if) I reach the age of 67. Not a specific amount of what it’s worth. So, in fact it has no value today, it cannot be withdrawn also.

I think it has no meaning to my financial freedom position now. Or does it? It will have when I’m 67.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

OK Bastiaan, now I understand better your question.

It’s true that you can only withdraw it when you reach 67, but the estimated value is OK for our purpose.

We want to see how much will you have when you retire… (And don’t worry, we’re not going to leave you with just a pension plan…)

Joost de Natris
Joost de Natris
8 years ago

@ Open Circles:

Ik heb een vraag over de berekeningen Eigen Vermogen en Jaarlijks Budget: gaat het hier om bruto of netto bedragen?
Bijv. bruto/netto loon, hypotheeklasten (voor/na hypotheekrente aftrek)… ?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Hi Joost,

For the purpose of the process we’re going to so – net (netto) would be clearer…

See you next week, Nisandeh

Joost de Natris
Joost de Natris
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

check!
thanks!
and see you next week 🙂

Joost de Natris
Joost de Natris
8 years ago

en nog een aanvullende vraag:

In de berekening Jaarlijks Budget:
de posten onder dagelijkse uitgaven, vervoer, vertier, opleiding, financiele verplichtingen – vul je daar dagelijks/maandelijkse of jaarlijkse bedragen in?

dito voor de posten in de Berekening Eigen Vermogen

thanks!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Everything is per year…

Loura van Goch
8 years ago

Financial Free is voor mij de stroom van de energie van geld te voelen in mijzelf en mijn leven, door niet aan geld te hoeven denken, het te delen, geven, genieten in dankbaarheid dat ik dit heb mogen realiseren.

Tot morgen!

Mirjana Scheepens
8 years ago

Ik heb de berekeningen ingevuld en ik vraag me toch af waar m’n geld heen gaat. Volgens die staatjes zou ik maandelijks geld overhouden?

*Wat zou je doen?
Lekker aan de slag in mijn bedrijf. Ouders & (innerlijke) kinderen coachen en trainen. Centrum opzetten waar ouder en kind terecht kunnen voor heling en begeleiding. Ik zou een deel van het werk doen zonder kosten. Zodat gezinnen met een laag inkomen ook de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben.
Een mooie plek maken voor kinderen om bij te komen na ingrijpende gebeurtenissen.
Vaker en langer op vakantie. Naar Peru, Egypte, Indonesië en Nieuw Zeeland om bijzondere plekken te bezoeken.
Mijn kinderen laten studeren en ondersteunen als dat nodig is. In het buitenland projecten steunen die gericht zijn op kind en gezin.
Veel tekenen en schilderen.

*Waar zou je zijn?
Nederland, dat bevalt me prima. Of in het buitenland om projecten rond kinderen te steunen, begeleiden. Bv Stg. Kuychi

*Wat zou je hebben?
Een groter milieu vriendelijk en goed geïsoleerd huis met een werkplek / workshopruimte aan huis. In de buurt van het bos. Iemand die af en toe de tuin doet en iemand die het huis schoonhoudt. Een nieuwe praktische auto waar ik voorlopig mee vooruit kan.
En als ik dan toch bezig ben een schattig wit huisje in Andalusië waar ik heen kan om te ontspannen met of zonder familie. Vlak bij zee en met een vijver in de achtertuin.

*Wie zou je zijn?
Iemand in flow & bewust leeft. Gezond en sprankelend. Volledige keuzevrijheid in wat ik wel en niet doe zonder over kosten te hoeven nadenken.

Hoe zou je je voelen?
Blij, dankbaar, tevreden en vrij. Alsof mijn innerlijke beker overstroomt. Weten en voelen dat er overvloed is.
ou have to say?

Mariska Langeveld
8 years ago

Ik kijk aan de ene kant enorm uit naar de Financial Freedom en tegelijkertijd vind ik het doodeng. Ik heb al redelijk wat van het huiswerk gedaan en toch heb ik voortdurend twijfels of het allemaal wel klopt.
Spelen met geld is wat ik nu momenteel niet doe. Dus ik zal wel flink door elkaar geschud gaan worden. Ik ben benieuwd.

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik voldoende geld heb om naast mijn vaste lasten ook voor mij en mijn zoon kleding en schoenen te kopen. Op vakantie te kunnen gaan. En voldoende geld heb om hem te kunnen laten studeren als hij dat wil. Verder wil ik een bedrag voor later als ik niet meer kan werken zodat mijn financiële toekomst ook veilig is. Het is goed als ik mijn zoon kan laten zien dat het kan en zo hem vertrouwen kan geven in de toekomst.

En het overschot gaat weer de samenleving in zodat ik mijn zoon kan laten zien dat je kan delen zonder tekort te komen.

Marie Molemans
Marie Molemans
8 years ago

Hey, ja spelen met geld.
Ook nooit geleerd.
Stretch time! en toch 100% blijven participeren.
We zullen onszelf wel tegenkomen.
Super spannend hé.
De Financial Freedom is men Grootste Uitdaging.
Met heel grote interesse en heel grote Spanning.
We ontmoeten elkaar vast.

Tot dan! lieve groet.

Shifra de Boers
Shifra de Boers
8 years ago

Financiele vrijheid betekent voor mij: een constante stroom van inkomsten die meer dan evenredig stijgt en die los staat van het aantal uren dat ik werk, en past binnen mijn nieuwe filosofie minder werken meer verdienen, zodat ik alle vrijheid heb om te doen wat ik het allerliefste doe:

quality time doorbrengen met mijn dochtertje, familie en vrienden, bijzondere reizen maken, wonen op mijn lievelingsplek in mijn droomhuis, tijd hebben om te sporten en mezelf te verwennen met alle dingen waar ik van hou, nooit meer hoeven nadenken of ik me iets wel kan veroorloven te ja of te nee, uit mijn comfortzone stappen en eens een hele andere activiteit / sport / training / skill te leren, in overvloed delen met de mensen om mij heen en de goede doelen en projecten die mij aanspreken, schuldenvrij zijn (geen hypotheek meer) en nog veel meer….

Shifra de Boers
Shifra de Boers
8 years ago

Finananciele vrijheid betekent voor mij ook: werken vanuit mijn hart, vanuit mijn passie, skills, talenten (en niet vanuit het hoofd en angst om maar geld genoeg te verdienen)

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Hallo Shifra,

Heel herkenbaar, we gaan werken om dat te bereiken!
Leuk om elkaar ondersteunen tijdens de training!

Gerald de Woot
8 years ago

I am very excited about this training.
Looking forward being 6th December.

Miro Peters
Miro Peters
8 years ago

Financiele vrijheid betekent voor mij dat ik nu ga doen wat ik wil doen, zonder dat ik me laat tegenhouden door gedachten als: “oh jee, kan ik met dit wel veroorloven?” of “Is dat niet een beetje veel geld voor een latte macchiato / knipbeurt / taxiritje / voetmassage / weekendje weg / verjaardagscadeau / donatie / staafmixer / zolderverbouwing / verjaardagsborrel / racefiets / hulp in de huishouding / Jaguar / tuinman / vakantiehuisje / hoeve / opritbetegeling / butler / landgoed / kasteel / ruimtereis / eiland…?”

Briant Donker Curtius
8 years ago

Wauw, iedere keer als ik deze affirmatie inhaleer word ik me toch een partij VROLIJK!!!