Financial Freedom – Oktober 2016

Welkom op de voorbereidende pagina voor de Financial Freedom training, de laatste ooit!

(Click here to read important preparations in English)

Voeg deze pagina toe aan je favorieten, zodat je hier gemakkelijk kunt terugkeren.

Het is een lange pagina en het is belangrijk dat je deze NU HELEMAAL leest zodat je TIJDIG kunt beginnen aan de voorbereidende opdrachten die verderop staan vermeld.

In deze training maak je een einde aan jouw financiële zorgen en begin je met het creëren van jouw financiële vrijheid.

Op deze pagina vind je belangrijke praktische informatie. Lees het goed door en nogmaals, begin alsjeblieft op tijd aan de voorbereidende opdrachten!

Data en tijden

vrijdag 7 oktober 2016 van 10:00 tot 23:00 uur
Registratie van 8:30 tot 9:30 uur
zaterdag 8 oktober 2016 van 10:00 tot 23:00 uur
zondag 9 oktober 2016 van 10:00 tot 19:00 uur

De training begint op vrijdag 7 oktober om 10 uur STIPT. KOM OP TIJD!

Er zullen meerdere pauzes zijn gedurende de dag, met lunch- en dinerpauzes op vrijdag en zaterdag en een lunchpauze op zondag.

De Financial Freedom training is een intensief programma, inclusief sessies in de avonden. Maak geen andere plannen gedurende deze drie dagen. Het is nodig om aan alle delen van het programma deel te nemen, inclusief de afsluiting. Door je in te schrijven heb je je gecommitteerd aan deelname aan alle sessies van het programma.

Locatie

NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Routebeschrijving

Carpoolen

Klik hier als jij plaats hebt in de auto voor meerijders of als jij een lift wilt naar de locatie.

Overnachtingen

Met het Fletcher hotel in Nieuwegein is een speciale prijsafspraak gemaakt voor deelnemers aan de Financial Freedom van 7-9 oktober 2016.

De prijzen:

 • donderdag 115 euro per kamer per nacht (maximaal 2 personen, inclusief ontbijt)
 • vrijdag en zaterdag 72,50 euro per kamer per nacht (maximaal 2 personen, inclusief ontbijt)

Om te reserveren, stuur een e-mail naar sales@fletcherhotelnieuwegein.nl en vermeld dat je deelnemer bent van de Financial Freedom training van Open Circles Academy.

Lunch- en dinerarrangement

We willen je graag wijzen op de mogelijkheid om een lunch- en dinerarrangement af te nemen voor de drie dagen van de training. Ontvangst en pauzes met koffie, thee, fruitwater en 3x volledig vegetarisch lunchbuffet inclusief dranken en 2x vegetarisch dinerbuffet inclusief dranken worden verzorgd door het NBC Congrescentrum voor €149,50 (incl. BTW).

Bestel je lunch- en dinerarrangement uiterlijk donderdag 6 oktober 13:00 uur

Klik hier om je lunch- en dinerarrangement te bestellen

Ervaring uit het verleden heeft ons geleerd dat je iedere minuut van het programma nodig hebt om het maximale uit de training te halen. Door gebruik te maken van het arrangement in het NBC geef je jezelf de flexibiliteit en vrijheid gedurende de pauzes om dat te doen.

Het menu van het NBC Congrescentrum is volgens de Greenkey standard, wat inhoudt dat het aanbod verantwoord is (MVO) en de vis duurzaam gevangen. Dit is helemaal in lijn met onze filosofie.

Heb je specifieke dieet-eisen? Geef deze dan een week voor aanvang telefonisch door aan NBC Congrescentrum (030-602 6900).

Let op! Tijdens het evenement is het niet mogelijk om iets anders te bestellen en meegebrachte etenswaren mogen NIET in en om het NBC gebouw genuttigd worden.

Voorbereiding

Om maximaal te profiteren van de training, vragen we je een aantal voorbereidende opdrachten te doen.

Belangrijk! Deze opdrachten vergen wat uitzoekwerk, dus begin er niet op het allerlaatste moment aan.

 • Maak een schatting van je jaarlijks budget, oftewel maak een overzicht van je inkomsten versus je uitgaven per jaar.
  Gebruik hiervoor de Berekening Jaarlijks Budget
  Heb je hiervoor niet alle cijfers tot achter de komma bij de hand? Geen paniek! Maak dan een zo goed mogelijk schatting.
  Print de ingevulde Berekening Jaarlijks Budget uit en neem het mee naar de training, zodat je er voor jezelf mee aan de slag kunt.
  Het is belangrijk dat je dit op de eerste dag van de training bij je hebt!
 • Maak een berekening van je eigen vermogen
  Gebruik hiervoor de Berekening Eigen Vermogen
  Je eigen vermogen is het vermogen dat je overhoudt wanneer je je schulden aftrekt van je bezittingen.
  In de Berekening Eigen Vermogen maak je dan ook een lijst van je bezittingen en van je schulden, zodat je weet wat er netto over blijft. Als je de cijfers niet exact weet, maak dan een zo goed mogelijke schatting.
  Print de ingevulde Berekening Eigen Vermogen uit en neem het mee naar de training, zodat je er voor jezelf mee aan de slag kunt.
  Het is belangrijk dat je dit op de eerste dag van de training bij je hebt!
 • Knip 10-20 afbeeldingen uit tijdschriften: afbeeldingen die financieel succes voor jou weergeven.
  Zorg dat de afbeeldingen zo concreet mogelijk weergeven wat financieel succes voor jou betekent. Bijvoorbeeld: je droomhuis, vakantiebestemmingen, hobby’s, auto e.d.
  Neem deze afbeeldingen mee naar de training. Neem tevens een aantal foto’s van jezelf mee.

Nogmaals, deze opdrachten vergen wat uitzoekwerk, verdiep je er dus tijdig in en wacht niet tot het allerlaatste moment!

Het Geldspel

Tijdens de training zullen we een zeer krachtig spel spelen: het Geldspel.

Om hieraan deel te nemen, heb je contant geld nodig.

Je kunt elk bedrag meenemen tussen 20 en 200 euro, in biljetten van 5 euro of munten van 1 en 2 euro.

Wanneer je nadenkt over het bedrag waarmee je wilt spelen – onthoud de gouden regel – hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt (niet noodzakelijkerwijs in geld…)

Extra meenemen

 • Naast het bedrag voor het geldspel, moet je ook 2 x 10 euro biljetten meenemen voor twee andere processen. Het is niet mogelijk om volledig aan deze processen deel te nemen zonder deze biljetten. Dus vergeet het niet!
 • Een afsluitbare (water)fles, want kopjes en glazen zijn niet toegestaan in de zaal.
 • De dress code is business casual. Houd er rekening mee dat het door airconditioning fris kan zijn in de zaal.
 • Jouw visitekaartjes.

Opnames

Het maken van video- en/of audio-opnames is niet toegestaan tijdens deze training.

Contact

Mocht je vragen hebben of in contact willen komen met mede-deelnemers aan de training – voor praktische zaken of om alvast te netwerken met de mensen die je gaat ontmoeten, dan is daar gelegenheid voor in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Jouw ideaal

Tenslotte: in de aanloop naar de training, schrijf eens op wat financiële vrijheid voor jou betekent.

 • Wat zou je doen?
 • Waar zou je zijn?
 • Wat zou je hebben?
 • Wie zou je zijn?
 • Hoe zou je je voelen?

Geef jezelf de ruimte om jouw ideale beeld van financiële vrijheid te bepalen. Hoe beter je weet wat je wilt, hoe sneller je er komt!

Schets jouw beeld van financiële vrijheid in het commentaarveld hieronder.

Bekijk ook de comments van anderen ter inspiratie – je mag gerust geschetste beelden kopiëren – en kom hier nog eens terug om de interactie aan te gaan met mede-deelnemers.

We kijken er naar uit je te ontmoeten op 7 oktober!

Op jouw succes,

Nisandeh Neta en team Open Circles Academy

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
54 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gert Mossink
Gert Mossink
5 years ago

In de gelegenheid zijn om niets te moeten doen maar te mogen doen.

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Gert Mossink

Ja dat zou inderdaad een heel groot verschil zijn: niet moeten maar mogen.
Nu heb je eigenlijk ook de keus, je moet namelijk niets. Het is enkel overal anders naar kijken. Je bent eigen baas van je leven je mag uiteindelijk alles en als je dat beseft valt er wellicht al iets van je af.

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
5 years ago

Bij het openen van deze email geeft het al een geweldige openheid, er gaat wat gebeuren wat verschil gaat maken met waar we nu staan en waar we naar toe gaan.

Ik sprak een econoom die 77 jaar oud is en bij Shell werkt. Hij was pessimistisch over de mensheid in deze wereld en over rotte appels die niet meer te stoppen zijn en ons gaan verdelgen door overheersing vanuit het oosten.Hij wist niet dat ik van appeltje eitje ben dus dat verhaal van hem kon ik ombuigen door toevallig een appel bij me te hebben: ik vroeg hem om een mes, ik sneed de appel open en liet hem het sterretje zien die tevoorschijn komt als je de appel over dwars snijd. Ik zeg nog kijk jij hebt het over een rotte appel, maar als je je omdraait groeien er vele appelboompjes ergens anders gewoon door.

Ik gaf hem de appel om op te eten.

In iedere appel ligt een pentagram verscholen. Soms is hij inderdaad rot van binnen.

Wat ik weet is dat er veel jonge mensen als kansloos worden opgegeven en oudere eenzame mensen die ook verloren rondlopen.

Er is een weg dat wij met ons allen zullen kunnen aanleren dat we door het uitwisselen van de positieve ontwikkeling ingestelde mens de informatie en dialoog voeren vanuit principe. Elkmens heeft onderhandelingsvaardigheden die die kan ontwikkelen: we door de dialoog centraal te stellen het positief ontwikkelen leren implementeren we een verschil kunnen realiseren: het is de hoogste tijd, want tijd kun je niet terug draaien.

Wie doet er mee?

Oh ik zie uit naar financiële vrijheid maar met dat verschil dat het onze focus legt op contribution” heb ik dat op de rit” ?
De wens is de vader van de gedachte

Ashirda

Angelique Wittenbernds-Rath

Ik ben het met je eens Ashirda, mooi geschreven en mooie gedachten.
Ook ik zet me in om de wereld mooier te maken, om mijn steentje bij te dragen aan werkend Nederland, zodat iedereen weer met plezier naar het werk kan. Weer vertrouwen terug brengen in onze werkvloeren.

groeten Angelique

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Wat prachtig omschreven, Ashirda! En het is waar. Pessimisme is ook een contributie aan de wereld. I.p.v. te klagen over de negativiteit die anderen in de wereld brengen, kun je ook je verantwoordelijkheid nemen en nadenken of je ZELF wil bijdragen aan die ‘negativiteit in de wereld’. Wat je denkt en voelt, veroorzaak of mede-creëer jij zelf in de wereld. Je kunt er ook een prachtige draai aangeven, want ‘de wereld’ is zo slecht nog niet.

Miljoenen mensen houden van elkaar en hun kinderen, ze staan klaar voor hun medemens, doen gewoon maar hun best en doen die talloze kleine dingen die er toe doen. Het is eigenlijk maar net waar jij je oren naar laat hangen (naar de media, andere mensen of naar je hart).

Warme groet,
Shirley-Jane

Yvonne Metaal
Yvonne Metaal
5 years ago

Financiële vrijheid betekent geen zorg ergens op de achtergrond over afbetaling huis, pensioen en inkomsten. Volledig doen waar ik zin in heb en dan werk ik toch ook graag en doe net zoals nu graag vrijwilligerswerk. Dan komt de tijd dat ik anderen kan stimuleren zich meer of anders te ontwikkelen, door mijn financiële bijdrage.

Frank Verberne
5 years ago

Ik kom speciaal voor deze training even heen en weer gevlogen vanuit Spanje, waar ik aan mijn boek aan het schrijven ben. Heeft iemand een plekje in de buurt van Nieuwegein om te kunnen slapen?

En als ik financieel vrij was, dan zou ik nog steeds mijn boek afmaken en mijn trainingen geven omdat ik de vrijgezelle mannen van Nederland kan helpen in hun zoektocht naar een vriendin. Ik geloof immers dat elke man de potentie in zich heeft om een lieve, leuke liefdespartner te zijn voor een vrouw die bij hem past en hem verdient.

Shirley-Jane Jasper
5 years ago
Reply to  Frank Verberne

Hi Frank,
leuk en waardevol doel heb je! Zie mijn reactie hierboven aan Marion voor (voordelige) overnachtingstips. Succes!

Merel Slotboom
5 years ago
Reply to  Frank Verberne

Ik heb geen kamer voor je, maar wilde even zeggen dat je een mooi streven hebt. Er zijn veel mannen alleen en soms ook eenzaam.

Misschien kun je ze ook gelijk van de bindingsangst af helpen want die beperkt ze.

Succes met je boek en met je missie. Groetjes Merel

Marion van der Horst
Marion van der Horst
5 years ago

Ik heb er zin in!
De energie van Nisandeh geeft me een enorme boost.. een uitdaging om zelf weer door te pakken. Super om nieuwe mensen te ontmoeten! Elke cursus zijn er weer anderen.

Ik wil een kamer gaan boeken weet nog niet waar, als iemand een kamer samen wil, sta ik er open voor om die te delen, lijkt me juist heel fijn. Op mijn website vind je mijn telefoonnummer wel. En anders hieronder een reactie. Tot 7 oktober!

Groetjes Marion

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Hi Marion,

als je echt ver woont, dan zou je naar het natuurvriendenhuis in Lage Vuursche kunnen gaan. Dat is een half uurtje rijden vanaf het NBC gebouw. Het ligt heerlijk in de bossen, er heerst een gemoedelijke sfeer en de vorige keer had ik een 6 persoonskamer voor mezelf alleen 🙂

Verder is er een actie bij Kruidvat voor een Fletcher hotel, ik weet niet of die in de buurt zitten. Je moet dan wel 2 kaartjes kopen (maar dat is dan nog steeds maar ca. 20 euro per nacht). CHECK EERST OF ER WEL KAMERS VRIJ ZIJN VIA DE HET TELEFOONNUMMER VAN DE KRUIDVAT!! (bellen van 14 tot 16.00)

En dan heb je nog het Stayokay hostel in Bunnik, ook daar deel je een kamer als er meer gasten zijn. Hier zijn de kosten inclusief ontbijt. (Ga naar de site, klik weer weg, dan verschijnt er een pop-up voor een 10% kortingsvoucher, dan pas boeken 😀 ) Succes!!

Angelique Wittenbernds-Rath

Voor mij betekend financiële vrijheid dat ik anderen kan helpen als dit nodig is, dat ik hierbij niet hoef na te denken of ik het geld wel kan missen.
Dat ik het werk kan doen wat ik leuk vind, zorgen dat mensen met meer plezier naar hun werk kunnen.
Dat ik zonder geldproblemen onze dochter kan steunen in het waarmaken van haar droom.

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Geldspel? GELD meenemen zonder van te voren te weten wat het oplevert!?! Kijk, daar zit bij mij al de eerste weerstand. Ja, mensen, ik heb weer iets om aan te werken in dat weekend. Uitdagend, Leerzaam, Spannend!

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Iemand enig idee hoe je aan al dat losgeld komt voor het Geldspel? (Ik zou dat anders doen door met groot geld te betalen voor de boodschappen, maar het is nog maar kortdag en zoveel winkels bezoek ik ook weer niet!)

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Bij een bank gaan halen of bestellen Dan hoef je maar een keer ergens naar toe.

Of een oproep op FB met een ludiek ingeklede vraag?

Of niet te veel me nemen als je dan toch nog weerstand voelt?

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Tnx Donna,

voor je reactie. De weerstand is er duidelijk één die me in de weg zit, niet mijn ‘inner guts.’ Bij de bank in het dorp heb ik geen rekening en ze wisselen niet mer particulieren.

Echter ik heb lucratief boodschappen gedaan en toen ik voor de tweede maal onze straatartiest voorbijliep, viel het kwartje: dáár kon ik geld wisselen. Ik merk wel dat ik liever nog euro’s dan vijfjes had, Oei, oei stel dat ik TEVEEL ga uitgeven omdat ik het niet kleiner heb.

Ja ja, everything you do in anything, is anything you do in everything. Het leren is al begonnen voor dit weekend!

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Super toch hoe jij al bezig bent met alles uit het weekend te halen dat er in zit. Nog voor dat het weekend is begonnen 😀

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik dat kan doen wat ik graag doe: vrouwen motiveren en inspireren naar een energiek en zelfbewust leven en te starten et het transformeren van hun voedingsstijl. Een transformatie van een voedingsstijl brengt zo veel te weeg dat de persoon zelf ook mee transformeert.

Ik doe dit nu ook al, maar nu heb ik telkens zorgen en voel ik telkens de druk om genoeg te verdienen om aan het einde van de maand de rekeningen te kunnen betalen.

Ik zou ook een andere woning kopen, zodat de zorgen die ik nu heb om mijn woning te moeten renoveren weg vallen. Er zou om verschillende redenen veel stress van mij afvallen waardoor ik helemaal ten volle uit zou kunnen gaan stromen en mijn potentieel de wereld in kan zetten.
Hoe dankbaar zou ik wel niet zijn wanneer ik op dit punt zou zijn gekomen.

Mooi zou zijn om te starten om eens serieus mijn boekhouding, mijn inkomsten en uitgaven bij te houden want nu doe ik meer zoals een struisvogel: kop i het zand en hopen dat het wel goed komt als ik hard werk.

Kan iemand mij hiervoor een goed programma aanbevelen: boekhouden/huishoudboekje? En dan liefst iets dat ook voor België toepasbaar is?
Al vast bedankt.

Fijn jullie weer te ontmoeten tijdens dit opleidingsweekend!

J. A. de Blaeij
5 years ago

voor mij betekent financiele vrijheid een vrijheid van geld zorgen omdat we nog het ene met het andere gat vullen. Het kan er alleen maar gemakkelijker op worden.

Ida van der Lee
5 years ago

Hoewel ik nooit financiële problemen heb, ben ik me ook niet goed bewust van mijn cijfers. Ik doe braaf de boekhouding maar kijk nooit naar de cijfers waar ik nu veel of weinig aan uitgeef. Ik onthoud die cijfers ook nooit.

Mijn inkomsten waren voldoende, bijzonder voor een kunstenaar, want maar 5% van alle kunstenaars kan van zijn werk leven. Maar sinds de crisis en omdat bij mijzelf de rek eruit raakte, zijn mijn inkomsten dramatisch gekelderd en ben ik afhankelijk van mijn partner. Daar wil ik graag toch verandering in brengen.

Gerdy Heek
5 years ago

Als ik financieel vrij zou zijn zou ik nog steeds doen wat ik zo leuk vind: IT-ers helpen hun volle potentieel te benutten zodat IT nog veel disruptiever kan zijn dan het nu al is. En daarnaast:

Lekker heel veel opleidingen volgen.
In een Tesla rijden.
Drie keer per jaar wintersporten.
Een jaar stoppen met werken en om de wereld reizen met mijn gezin.
Programmeerles gaan geven op basisscholen.
De tijd nemen om motortochtjes te maken.
Elke week drie boeken lezen. Minstens. Eigenlijk lees ik het liefst elke dag een boek.
Elke studiedag met de kinderen naar de Efteling.

Het kan zijn dat ik het niet allemaal tegelijk doe:D

Jolanda Strijbos
5 years ago
Reply to  Gerdy Heek

Cool!

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Gerdy Heek

Ik lees je reactie nu al een paar keer. Het is zo krachtig wat je schrijft.

Het afgelopen weekend wilde ik de plaatjes bij elkaar zoeken en moest aan je reactie denken, hoe concreet en duidelijk.
Ik blokkeer dus helemaal en kan alleen maar denken: alles is toch goed…als ik maar geen geldzorgen meer heb….

Alles is betrekkelijk denk ik dan, mijn ware geluk en vrijheid zit binnenin mij en is een levenshouding

Gerdy Heek
5 years ago

Oh dankjewel Donna! 🙂

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Gerdy Heek

Graag gedaan!
Gisteren is het dan toch gelukt om veel afbeeldingen te vinden en als ik ze voor me zie dan word ik helemaal blij.
Bedankt voor het duwtje wat je met je reactie hebt gegeven.

Er zit/zat duidelijk een blokkade op: doe maar gewoon en ben tevreden…en ik ga dat toch niet halen…
maar nu ik de afbeeldingen zie en de vreugde voel denk ik: ja dat wil ik graag , ik kan dat , ik ben het waard

Hanke Pijlman
Hanke Pijlman
5 years ago

Ik kijk ontzettend uit naar de Financial Freedom training! Vooral omdat ik door deze training voor de rest van mijn leven goed met geld leer omgaan.

Ik heb nog een vraag/opportunity: wie heeft er nog geen overnachting geregeld en wil met mij een kamer (en dus de kosten) delen in het Fletcher Hotel? Als je geïnteresseerd bent, graag een bericht naar +31 6 34 27 26 04.

Tot ziens op de cursus!

Hanke Pijlman
Hanke Pijlman
5 years ago
Reply to  Hanke Pijlman

Hoe kan je reacties bekijken? Ik kan ze nu niet zien…

Esther Molenaar
5 years ago
Reply to  Hanke Pijlman

Hallo Hanke,

Het cijfer dat bij jouw reactie staat is het aantal reacties dat JIJ hebt gegeven op het blog van Open Circles Academy.

Hartelijke groet,
Esther Molenaar
Blogmoderator

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Ja Esther,
het kostte mij ook een hele tijd voor ik dat door had. Ik voelde me al in de maling genomen: hoe kan ik nou reacties hebben als ik het net gepost heb 😀 😀
Zo zie je maar weer…

Shirley-Jane Jasper
5 years ago
Reply to  Hanke Pijlman

Ik heb al een overnachting, maar was benieuwd of je de bonnen van het Kruidvat te pakken had gekregen?

Helaas, waren bij mij de kamers voor een bepaalde datum al op. Dit weekend zit ik weer in het Koos Vorrinkhuis, supergezellig en relaxt!

Eveline Nelissen
5 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij vooral lekker blijven doorgaan waarmee ik bezig ben; het opzetten van mijn nieuwe business Cold Calling.
Wat anders is bij financiële vrijheid is dat de druk eraf is waardoor er nog meer rust in mijn werk zou zijn.

En… ik zou dat boek gaan schrijven, die thriller die al jaren in mijn hoofd zit.

Geen grote auto, geen ander huis, maar vooral genieten van het niet meer hoeven, maar toch gewoon doorgaan met mijn passie.

Agnes Bolte
5 years ago

Gold(en) Calling (na dit weekend?)

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
5 years ago

Bedankt voor de bijdragen die mijn verhaaltje over ”de appel” oproepen; Shirley Jane en Angelique
* Ik heb al 1 ster zag ik!

Ik heb deze week besloten dat ik naast het plan van de vergeten groep ” kanslozen” & ”eenzamen”, en hun verscholen potentiëlen me wil inzetten voor jongeren met epilepsie en hun ouders. Hen ondersteunen en helpen het gewone leven weer op de rit zien te krijgen nadat de hele wereld op z’n kop staat als je opeens een kind /jongere hebt in je familie met epilepsie.

Ik ben daarin expert geworden. Ik heb het moeras gezien en ben verzonken in de drek en eruit gekomen. En samen sterker geworden als gezin, dat vooral ook! En ons kind leeft nog! En samen leven we werkelijk intenser dan ooit!
Ik zou mensen graag van dienst zijn hiermee.

Zodra ik financieel vrij ben, heb ik meer ruimte om handen en voeten te geven aan de familie educatieve programma s, omdat er dan ruimte is voor verdieping.
Verdieping van spel en I.V.P. van Prof. Feuerstein implementeren ten behoeve van hersenfuncties die positieve ontwikkelingen mogelijk maken d.m.v. de bouwstenen van onze hersenen die in kaart zijn gebracht door Emiel van Doorn.
Kortom, werk aan de winkel, wie ziet kans mee aan te sluiten? Of kent families die zitten te springen om hulp? Hoezo werkloosheid?
Er is nog zoveel wat nodig is wat gedaan moet worden voor meer levensvreugde en vele handen maken licht werk!

Ashirda

Shirley-Jane Jasper
5 years ago

Hi Ashirda, graag gedaan!
Het beeld van het appeltje kwam later nog eens terug, heel verhelderend hoor.
Misschien zien we elkaar dit weekend?
warme groet,
Shirley-Jane

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
5 years ago

Ha Shirley Jane,
JaaaaaAAA goed idee, om elkaar te ontmoeten in real life!
Ik zit hier achter mn pctje te stralen
Tot snel

Ashirda

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
5 years ago

Wie wil er nog een appeltje schillen voor een appel en een ei?
Wie sluit aan?
Shirley -Jane is ook van de partij……
En wat als het ons ook nog financieel vrijmaakt…..

Ashirda

Karin Wezepoel
5 years ago

Whoo ik krijg een raar gevoel in mijn lijf. Ik dacht even een cursusje doen bij Nisandeh maar ik ben bang dat dit toch wel erg confronterend gaat worden! De dingen die ik eigenlijk altijd gewoon voor mij uitschoof zonder het echt onder ogen te zien. Want ach ik heb een prima leventje dus waarom zou ik hier iets mee gaan doen!

Dank je wel want flink uit je comfortzone worden getrokken kan geen kwaad! Ik heb er zin in!

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Karin Wezepoel

Gewoon een cursusje doen bij Nisandeh dat zit er nooit in hoor. Je zult altijd door elkaar geschud worden zodat je weer stappen kunt gaan zetten.

Leuk toch 🙂

Shirley-Jane Jasper
5 years ago
Reply to  Karin Wezepoel

Haha, inderdaad ‘gewoon een cursusje doen’ gaat het niet worden hoor. Nisandeh zet je op je kop, binnenstebuiten en achterstevoren, daarna sta je weer rechtop, maar op zo’n manier dat je niet eerder hebt meegemaakt! Dat geld iig voor mij!

Wanda Klomp
5 years ago
Reply to  Karin Wezepoel

Ik voel hem ook hoor Karin. Wordt ernstig deze training. Als ik hem 6 jaar geleden had gedaan had ik mezelf veel ellende kunnen besparen. Zit op het dieptepunt van mijn ondernemingsavontuur momenteel, dus vanaf hier kan het alleen maar beter omhoog. Leuk jullie allemaal te ontmoeten

Lucienne Kroes
5 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat er geen zorgen meer zijn om geld; dat ik de zaken blijf doen die ik leuk vind. Ik zou niet stoppen met werken omdat ik dit erg leuk vind. Financiële vrijheid zou vooral betekenen meer VRIJE TIJD om al die dingen te doen die nu nog op mijn lijstje staan (vb. verre reizen, kinderen en kleinkinderen bijstaan) . Niets meer moeten !

Petra Hoogerwerf
5 years ago

Financiële vrijheid betekent dat ik voor mijn familie kan zorgen, meer vrije tijd heb en het weeshuis in Kenia die 20 kinderen (watuwangu.nl) groot brengt optimaal kan ondersteunen.

Het betekent ook dat ik genoeg geld heb om aan mijn gezondheid te werken. En ik blijf boeken schrijven om ondernemers te motiveren maatschappelijk betrokken te gaan ondernemen! Vonk! Onderneem met je hart (verschijnt in 2017).

Yvette Backer
5 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor mijn ouders zonder dat ik er chagrijnig van wordt omdat ik in die tijd niet kan werken en dus inkomsten misloop.

En meer reizen en studeren…

En wel blijven werken, maar dan vooral projecten in ontwikkelingslanden.
Of onderzoeken.

Waarschijnlijk blijf ik tijd te kort houden 😉

Karin Wezepoel
5 years ago

Financiële vrijheid betekent dat ik een ruim eigen inkomen bezit waardoor ik in zelfgebouw earthship woon, in een Tesla model 5, donkerblauw met creme lerenbekleding, notenhouten dashboard rondrijd of op mijn nieuwe Honda shadow motor, regelmatig lezingen, workshops, trainingen houdt over mijn vakgebied voor grote groepen mensen (bekend ben in mijn vakgebied), ontwerpen voor de buitenruimte maak die een meerwaarde voor de aarde en zijn bewoners opleveren en als ontspanning inspirerende landen bezoek waardoor ik mijn kennis en kunde kan uitbreiden of nieuwe koppelingen maken.

Ria Knol
5 years ago

Financiele vrijheid! Wauw, een kopzorg minder voor de toekomst van mijn kinderen en minder risico om totaal nat te gaan. Alleen al het scheuren van de plaatjes heeft me alweer een boost gegeven. Eindelijk kon ik die map met droomvakanties eens tevoorschijn halen. Wat erop staat? Belachelijk dure ruitervakanties, met het hele gezin in een monstertruck door Ijsland en een eigen boomgaard!

Willem Boone
5 years ago

Het zou hem voor mij vooral in een ander gevoel zitten: als je financieel vrij bent, hoef je je over geld geen zorgen meer te maken. Dat zou me een stuk rust en minder stress geven.
Ik zou zeker niet stoppen met werken, want ik vind mijn werk als docent veel te leuk. Wel zou ik minder gaan werken en daarnaast meer dan nu vrijwilligerswerk gaan doen. Verder zou ik graag meer tijd besteden aan passies als muziek (pianospelen en concerten bezoeken), schrijven (o.a. over taal en muziek) en toneelspelen (als amateur). Op al deze gebieden zou ik graag cursussen volgen, maar ook op het gebied van kunstgeschiedenis, filosofie… er is zoveel!
Het zou leuk zijn om af en toe op reis te kunnen, maar ik hoef niet zonodig een grote(re) auto.

Fokko van der Veen
5 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij, dat ik kan blijven doen wat ik doe (architect zijn, ontwerpen, bouwen) in onafhankelijkheid, daardoor geen compromissen hoef te sluiten. En kan werken met opdrachtgevers die daadwerkelijk eisen stellen en mij respecteren.
En ik dus geen opdrachten hoef aan te nemen, die niet 100% aan die criteria voldoen.
Daar voeg ik aan toe, dat ik afhankelijkheid van banken en geldverstrekkers verwerp, en daar onafhankelijk van wil worden en blijven.
Ik streef niet naar een luxe leven in de zin van rijkdom en weelde; althans wat men doorgaans voor aanziet.

Bas Geerts
5 years ago

Financiele vrijheid betekent voor mij dat ik i.i.g. voorlopig een tijd minder zou gaan werken, bijv. 4 ipv 5 dgn/wk. De extra vrije tijd zou ik besteden aan (meer) lezen, weer een studie oppakken, meer trainingen volgen, meer sporten (yoga, tennis, hardlopen, etc.) vaker weekendjes weg (stedentripjes/wandelen in Nederland) en ook vaker op vakantie gaan, bijv. naar Noorwegen, Nepal, Japan, een road trip door Amerika en/of Canada, maar in Namibie moet dat ook erg gaaf zijn. Daarnaast zou ik meer mensen willen gaan coachen in gezondheid, levensgeluk, fitheid, etc.

Wanda Klomp
5 years ago

Vrijheid is een groot thema in mijn leven. Ik ben al 40 jaar lang aan het overleven en vechten voor mijn bestaan, juist omdat mijn relatie met geld zo scheef is (en ik weet inmiddels ook hoe dat komt). Financieel vrij zijn, zou dus voor mij in eerste instantie echte vrijheid betekenen, de rust en ruimte om echt te gaan leven, te gaan genieten van het leven met alles wat daar voor mij bij komt kijken: reizen, stedentrips, luxe golfvakanties en mijn droomhuis met eigen coaching praktijk ruimte en workshop ruimte.

Af en toe naar het buitenland om in stilte en de rust van de natuur mijn boeken te schrijven, luxe retreats organiseren, de thoughtleader zijn die ik wil zijn vrouwen over de hele wereld helpen in hun grootsheid te stappen, trainingen en seminars in Amerika bijwonen, doen wat mijn hart me ingeeft…ik word er helemaal blij van!

Carita Feitz
5 years ago

Ten eerste: wat een fantastische vraag om over na te denken!

Ten tweede: ik ga schrijven in de tegenwoordige tijd alsof ik het al bereikt heb……even slikken……
Wat ik doe is: zo vaak of zo weinig werken als ik wil, en dat is dus wel vaak want ik hou er zo van. Mijn vak uitoefenen als trainer coach om mensen hun denken uit de taboe sfeer te halen zodat ze ongegeneerd voor henzelf kiezen, is voor mij genieten geblazen.

Waar ik ben is: waar ik nu ben én in Amsterdam én in Spanje én in Engeland én in de VS. Dus ik heb daar stulpjes om naar gelieve en believe te vertoeven. En ik deel dit alles met mijn gezin en goede vrienden en goede familie.

Wat ik heb / bezit is: wat ik nu heb dus….

Wie ik ben is: voortdurend in ontwikkeling en blij met wat ik allemaal bereikt heb en wat ik nog allemaal ga doen. Blij. Krachtig. Kwetsbaar. Mezelf.
Hoe ik me voel is: zoals altijd, namelijk, over het algemeen ben ik goed bezig en voel ik wat er te voelen valt en ik voel me steeds fitter en blijer en energieker. Dat groeit dus mee. Ik groei.

Carita Feitz
5 years ago
Reply to  Carita Feitz

…..hoe krijg ik mijn foto op de plek van het gekke wezentje?

Esther Molenaar
5 years ago
Reply to  Carita Feitz

He Carita,

Dat doe je via Gravatar.com. Daar koppel je foto en e-mailadres.
Zodra je dat e-mailadres gebruikt, komt de gekoppelde foto te voorschijn.
Doorgaans alleen op WordPress websites.

Hartelijke groet,
Esther Molenaar
Blogmoderator

Jimmy Schröder
5 years ago

Financiële vrijheid zorgt voor mij vooral voor meer geestelijk vrijheid. Minder gestrest en gejaagd door het leven gaan.
Meer genieten en het kind in jezelf weer opzoeken.

Financiële vrijheid wordt het startpunt van het proces naar de invulling van mijn/ons ideale leven.

Tony Rekelhoff
5 years ago

Wat zou je doen? Ik zou de wereld rondreizen, trainingen on stage geven, volop genieten omdat ik dan volop de tijd heb van mijn gezin en kleinkind.

Waar zou je zijn? Hier in Roelofarendsveen met mijn vriend, misschien wel in een ander huis.

Wat zou je hebben? Rust …. eindelijk geen fin. zorgen meer 🙂

Wie zou je zijn? Mijzelf, net als nu. Trainer van mensen om ook hun de mogelijk te bieden, de weg te wijzen om meer uit het leven te halen. Door o.a. de juiste mindset.

Hoe zou je je voelen? Fantastisch <3