LSU evaluatie halverwege

Na ongeveer een half jaar geleden te zijn begonnen met het Life Skills University programma, is het nu een goed moment om een pas op de plaats te maken en eens te evalueren hoe het met je gaat.

Hieronder volgen een aantal vragen om te beantwoorden.

Het beantwoorden van deze vragen maken je bewust van wat je al hebt gecreëerd tot dusverre EN van wat je nog te doen staat om je doelen te bereiken.

Wees eerlijk tegenover jezelf wanneer je de vragen beantwoordt. Des te helderder je bent over hoe je er nu voor staat, des te gemakkelijker het wordt om je koers voor de komende tijd te bepalen.

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Denk hierbij aan: zelfvertrouwen, persoonlijke kracht, communicatie, doelgerichtheid, intuïtie, etc.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?

Plaats jouw antwoorden op de vragen in het commentaarveld hieronder. Dit helpt je om je commitment te versterken. En ook geef je zo je mede-LSU’ers de kans om je te helpen…

Doe dit s.v.p. VOOR het aankomende Powerful Relationships weekend. Dan kunnen wij jouw input nog meenemen in onze voorbereidingen voor dit weekend.

Succes en tot snel!

Rani

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia Semerok
Anastasia Semerok
9 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
• Business & Career: ik heb 8 trainingen gegeven. Per 1 september stap ik over naar fulltime zelfstandig trainerschap. Whoohoo!
• Health: voedingspatroon aangepast, incl. gezonde sapjes (lekker!)
• Relations: veel bewuster van kwaliteit van mijn relatie. Vakantie met mijn vader heeft onze relatie verdieping gegeven – ik kon voor het eerst sinds jaren eerlijk communiceren.
• Personal development: voel me beter in mijn vel, besteed regelmatig en consequent meer tijd aan lezen
• Contribution to society: teamleiderschap + assisteren bij open Circles, ondersteuning voor juniorcollega’s
• Recreation: 150km in 8 dagen gelopen, volgende vakantie komt in het najaar

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
• Baan opgezegd
• Intuïtie ingezet bij beslissingen
• Openheid naar anderen toe
• Conflicten gebruiken als weg naar verdieping (ipv vermijden)
• Vertouwen op eigen kennis en krachten

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
• Toch nog meer focus op verplichtingen van buiten af ipv eigen doelen
• Na 6 maanden besef ik dat het niet zo effectief is om alle 7 doelen na te streven: het werkt beter voor mij als ik (bijv) per week een specifiek doel oppak – anders heb ik geen focus

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
• Prioriteiten (anders) stellen: focus op een doel tegelijk
• Mijzelf belangrijk(er) vinden

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
• Regelmatig sporten (min. 3 keer per week)
• Financiën & administratie in orde hebben
• Verbouwing
• Vakantie
• Eigen klant voor bedrijf
• Eigen training ontwikkelen

Anja Gielen
Anja Gielen
9 years ago

1. Doelen:

– Personal development: pianoles weer opgepakt; 1e jaar aurahealing afgerond, in september verder; 4e jaar studie Tibetaans Boeddhisme afgerond, ook in september verder. Lees min. 1 boek per maand (brainfood only)

– Health: elke week naar yoga, dagelijks mediteren, streefgewicht bijna bereikt.

– Relations: elke week quality time met m’n kleinzoontjes; liefdevolle relatie met m’n kinderen en andere familieleden; 1x p.w. een oude tante bellen in Friesland; tijdens het laatste Life Skills University weekend afscheid genomen van een vriendschap (give away ritual) ; regelmatig contact met vrienden.

– Money & Finance: Financiën helemaal op orde; gespaard voor een andere auto en deze week aangeschaft!

– Contribution to society: teamleider bij Open Circles; maandelijkse bijdrage VSO en KWF; af en toe een bosje bloemen kopen en dit aan een vreemde geven.

– Recreation: op m’n visionboard staat een reis naar Tibet. Het jaar is pas op de helft dus je weet maar nooit.

– Business & Career: Ik ben een boek aan het schrijven over de adoptie van mijn dochter. De titel is “Ontmoeting met de moeder van mijn dochter”. Hier ben ik nog mee bezig.

Conclusie: halverwege het jaar heb ik de helft van m’n doelen behaald.

2. Andere successen:

– Teamleider bij de Business Bootcamp in mei, en na afloop daarvan gevraagd om teamleider te zijn bij de Breakthrough to Success.
– Vier jaar geleden tijdens de Life Skills University (als deelnemer) zat ik in het meest rechtse hoekje van de Analyzer stijl. Ik ben uit dat hoekje aan het kruipen! Mijn zelfvertrouwen neemt steeds meer toe en ik sta veel vaker in m’n kracht. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik de echte ‘Anja’ weer aan het terugvinden ben.

3. Wat heeft mij weerhouden?:

– Wat het boek betreft: uitstelgedrag en perfectionisme

4.Wat moet ik leren:

– Het uitstellen en het perfectionisme hebben met elkaar te maken. De lat ligt hoog, ik wil het in één keer goed hebben.
Het geduld dat ik heb met m’n kleinkinderen moet ik ook toepassen bij mezelf.

5. Wat wil ik bereikt hebben:

– Mijn boek klaar voor publicatie. Volgend jaar is het vijf jaar ná de ‘come as you are party ‘. Dat was destijds een van mijn grote doelen, dat wil ik halen!

Evelien Bos
9 years ago

Ik kreeg gisteren nog een geweldig inzicht dat ik graag met jullie wil delen. “Als je ‘kritiek’ (vroeger noemde ik het kritiek met een negatieve lading, tegenwoordig vind ik kritiek alleen maar heel fijn) krijgt van mensen, zijn het niet de mensen die je af willen breken, maar juist de mensen die heel dicht bij je staan en van je houden”.

Lieve mensen, dank jullie wel… en ik hou van jullie allemaal!
Dikke kus, Evelien

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
9 years ago

Veel te laat… maar wil dit toch nog even met jullie delen.
1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Het enige doel waarvan ik kan zeggen dat ik nu al helemaal behaald heb is mijn doel rondom relationships. Mijn focus hierin ligt bij mijn relatie met Tony. Waarin we dichter bij elkaar zijn gekomen en weer 1 team zijn. We maken nu elke dag tijd voor elkaar om daadwerkelijk present te zijn. Quality time. Daarnaast hebben we een veel directere communicatie. Zeker na afgelopen weekend is er voor mij heel veel duidelijk geworden. Ik begrijp nu waarom er bepaalde dingen gebeuren en kan hier een andere draai aan geven. Nu het hem nog duidelijk maken. Maar dat is al een doel op zich…;o)

Voor de rest van de doelen ligt een gedegen basis die ervoor gaat zorgen dat ik ze in de loop van 2012 behalen kan.
– Business& Career: ik heb de eerste stap gezet in het zelfstandig ondernemerschap.
Al ben ik al aardig op weg naast mijn full time job. Al is dit financieel nog niet zichtbaar. Mijn doel is dit jaar afscheid te nemen van deze full time baan, zodat ik de tijd heb mijn eigen ding te doen. Om dit te kunnen doen heb ik alternatieve geldstromen nodig. De zaadjes hiervoor zijn geplant. Zowel voor actieve als passieve geldstromen.
– Money&finance: Ik verdien €1000,- passief per maand.
Afgelopen maanden trainingen voor vastgoed gevolgd. Mij de juiste mindset hiervoor eigen gemaakt. Ik ben er nu klaar voor om mijn tweede stap hierin te zetten. Vastgoed in Duitsland. Wat mij zeker dit bedrag per maand gaat opleveren. Ik heb daar goede mentoren voor. Daarnaast ben ik een aantal ideeën aan het uitwerken voor een mogelijke tweede passieve inkomsten stroom.
– Health&fitness: Ik klim een 6a route met gemak uit
ik ben hier al op niveau 5c sinds vorige week. Dit kost tijd maar zit wel op schema.
– Personal Development: Kennis verbreden. ik lees 1 non fictie boek per maand.
Ik lees idd 1 boek per maand. Daarnaast volg ik regelmatig seminars om mijn kennis nog verder uit te breiden. Dit geeft mijn zelfvertrouwen een BOOST!
– Recreation: Ik heb 1 keer in de bergen geklommen
Dit gaat in September gebeuren. Dan gaan we een paar dagen de bergen in om dit in de vrije natuur te doen. Dat is waar het om draait.
– Contibution to society: Het organiseren van een cashflow experience op school. Om zo jongeren een betere financiële basiskennis te geven.
We zijn al hard bezig met connecties binnen scholengemeenschappen. Ze zijn zeker geïnteresseerd. Echter is het er nu nog niet van gekomen om daadwerkelijk daar een Cashflow Experience te houden. Ik weet ook niet of dat er dit jaar nog van gaat komen.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
– Ik heb mijn eerste opdrachtgever. Ik ga medio september commerciële werkzaamheden verzorgen op commissiebasis.
– Voor eenrijkerleven: Recentelijk een samenwerkingverband aangegaan die invulling gaat geven aan twee van onze Back Ends.
– Gevraagd voor deelname aan het leiderschapsprogramma bij Open Circles. Met alle liefde geaccepteerd.
– Ik heb er een aantal duurzame vriendschappen bij.
– Ik heb mijn financiële situatie verbeterd. Ik heb mijn kosten tot het minimum beperkt en daarnaast een groot gedeelte van mijn schulden weggewerkt, (rest alleen nog lang lopende studieschuld en hypotheek). Ik kan nu de volgende stap nemen in het money management programma dat we geleerd hebben in de Financial Freedom.
– Ik zit beter in mijn vel. Waardoor ik gedrevener ben en meer energie heb om dingen aan te pakken.
– De kleinerende shit die ik elke dag over mij heen krijg blijft niet meer plakken. Ik kan hier een andere draai aangeven waardoor het mij kracht geeft. (het kost mij nog wel heel veel energie, maar daar ben ik hard aan het werk om dat te veranderen).

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Gebrek aan focus. Te snel afgeleid door dingen die niet effectief bijdrage aan mijn doelen. Waardoor ik veel tijd verlies. Er komt momenteel veel op mijn pad wat tijd van mij vergt. Daarnaast mis ik toch nog een stukje zelfvertrouwen om bepaalde stappen te nemen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Meer in mijzelf te geloven. En op mijn intuitie te vertrouwen.
Met prioriteiten stellen, meer daadkracht en actie zou ik al een stuk verder komen.
Daarnaast zal ik specifieke kennis moeten gaan vergaren om bepaalde drempels weg te nemen.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Minimaal voor de helft financieel vrij. En mijn werkinkomen anders gestructureerd. Dus grotendeels of geheel zelfstandig ondernemer. Zodat ik meer in mijn kracht kom te staan

Brenda Mulder
Brenda Mulder
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Tot nu toe heb ik geen van mijn doelen behaald.
2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik voel dat mijn persoonlijke kracht sterker is geworden.Ik ben positiever en meer ontspannen. Ik durf te vragen.
3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Ik vind het lastig om mijn aandacht te verdelen over de doelen, goed te plannen en de focus te houden.
4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Ik moet leren focus te houden, beter leren plannen en balans vinden in inspanning en ontspanning.
5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Ik wil mijn PI doel behalen. Ik heb het naar mijn zin op mijn werk. Mijn webshop in fournituren loopt goed. Ik ben blij en positief. Ik heb de discipline om mijn lichaam in een goede conditie te krijgen en te houden. Johnmar en ik zijn gestart met FairSuits/

Tom Zoethout
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
De doelen rondom gezondheid heb ik gehaald: ik weeg 90 kg. Ik sta bijna dagelijks op de trampoline, Ik mediteer bijna dagelijks en maak bijna dagelijks groentesappen.
De voortuin verbouwen gaat gebeuren! Is gepland en van de week een nieuwe garagedeur.
Qua omzet doelen lig ik behoorlijk achter.
Contributie: Ik lig redelijk op schema met het ondersteunen van het museum en de VVD.
Aan mijn e-book en video trainingen ben ik nog niet begonnen.
Piano spelen: nog niet aan begonnen.
Meer tijd voor vrienden en leuke dingen doen, gaat een beetje op en neer.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Ik heb minder lange dagen gemaakt, wat vaker een dag niets gedaan. Ik heb diverse zaken opgeruimd en afgehandeld.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Prioriteiten juist stellen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Over je twijfel en angst stappen

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Omzet halen, residuele inkomsten hebben en e-book en videotraining succesvol introduceren.

Maurice Derks
9 years ago

1. Doelen behaald; vriendschappen via Open Circles, fysiek fit gebleven ondanks mijn volle schema.
2. Successen behaald; mijn financiële plaatje klopt beter dan een half jaar geleden, rust in mijn hoofd.
3. De doelen zijn constant aan het veranderen doordat mijn plaatje helderder wordt.
4. Als ik opnieuw een lange termijn planning voor mijn doelen maak dan kan ik beter richten en monitoren.
5. Meer verdienen in minder tijd.

Madeleine Bletterman
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Relaties: vriendschappen versterkt door beter luisteren en spreken vanuit het hart. Verbindingen gemaakt. Naar twee vriendinnen uitgesproken dat ik zo blij ben met hun vriendschap. (charm-on-legs, grinnik) Rustiger in relatie met het gezin en familie. Sterker voor mijzelf opkomen.

Recreatie: bezoeken inspiratiebijeenkomsten, meer zingen, museumbezoek Corpus met Tristan.

Business: pilot Examentraining afgerond met goed resultaat:80% van mijn leerlingen steeg met 0,5 punten of hoger. Nu heb ik het vertrouwen om de marketing serieus aan te pakken: lokale kranten benaderen voor interview in komkommertijd enz.

Gezondheid: directe omgeving: huis opgeruimd (work-in- progress) en met wierrook gereinigd. Wandelen met de hond. Ik eet nog steeds geen vlees en zo min mogelijk suiker waardoor mijn huid zo verbeterd is dat de huidtherapeute me uitbehandeld verklaard heeft. En…..minder boos ;), sterker nog, eigenlijk best vrolijk!
Actief gebruik inspiratie/intuïtie kaarten en dagelijks yoga-oefeningen.

Bijdrage aan de wereld: vrijwilligerswerk: geef Engelse les aan kinderen.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Ik voel me meer in mijn kracht staan en ben meer ontspannen; merk dat ik zachter ben naar mijn omgeving. Groter zelfvertrouwen. Referenties gevraagd aan klanten.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Versnipperde dagen zodat ik niet de rust vond om aan mijn boek te werken dat op een oor na gevild is. ’s Avonds te moe om nog actief te schrijven.
Angst voor marketing zodat ik mijn product en trainingen niet promoot. Nog niet genoeg achter ingangen op scholen aan om mijn product te promoten.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Leren omgaan met twitter en linkedIn, , facebook pagina maken, marketing skills.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
In september wil ik minimaal 150 inschrijvingen (leerlingen) op de examentraining Tekstverklaren hebben voor examenjaar 2012/2013 op 5 scholen.
Boek af.
Studieschuld afbetaald aan het eind van het jaar.

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Van de 7 hoofddoelen heb ik het contributiedoel al behaald. Ik geef 10% van mijn inkomsten aan goede doelen.
Het gezondheidsdoel, de Nijmeegse Vierdaagse uitlopen voor KWF Kankerbestrijding, verwacht ik in juli te behalen.
Ik heb ook subdoelen gesteld die naar de 7 hoofddoelen leiden. En daarvan heb ik er al heel veel gehaald. Zoals mijn life expenses met 36% te verlagen en mijn inkomen te verdelen naar het money management system uit de Financial Freedom. De bleuprint van mijn boek is klaar, etc.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Deze vraag las ik donderdag en realiseerde me dat ik er totaal niet bij stil sta dat ik successen behaal. Met die gedachte heb ik mijn purpose ook gesteld voor het assisteren bij de Master Entrepreneur afgelopen weekend. Bewust worden van de successen, ze erkennen en vieren. Wat een geweldig gevoel gaf me dat om de successen ook weer te (h)erkennen.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Ik kan nu excuses gaan opnoemen, maar ik ben er zelf voor verantwoordelijk dat ik ze niet heb behaald. Ik heb mijn prioriteiten gewoon anders gesteld en daardoor heb ik de doelen meer naar de achtergrond geschoven.
Ik heb overigens wel gemerkt dat ik “moeilijke” doelen uitstel en voor me uit schuif. Ik kijk er liever niet naar en geef dan de “makkelijkere” doelen de voorkeur. Ik kan me daar dan beter op focussen en is het dus makkelijker om die te behalen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Als een rode draad in mijn leven, merk ik ook bij de verschillende trainingen, dat mijn eigenwaarde te laag is. Het vinden en erkennen van bepaalde situaties in mijn leven die ervoor hebben gezorgd dat ik mezelf te kort doe en daar mijn verantwoordelijkheid voor nemen.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Het behalen van de twee “moeilijke” doelen “Persoonlijke ontwikkeling” en “Relaties”, die ik blijf uitstellen, zouden ervoor zorgen dat 2012 mijn beste jaar ooit is.

Mark Ligthart
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
• Mijn werkinkomen is gestegen naar het niveau dat ik minimaal wilde.
• Ik dans minimaal maandelijks
• Mijn energie en psychische staat zijn van hoge kwaliteit.
• Ik ben minimaal eens per week in de natuur

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?

• Ik mediteer 2x per dag 20 minuten(trancedente Meditatie), samen met Rian, mijn vrouw
• Ik eet geen suiker meer, bij uitzondering hooguit als we iets te vieren hebben
• Ik drink amper alcohol (tot nu toe max 1x pw)
• Bijna al mijn coachingsklanten zijn zeer enthousiast over hun vorderingen en mijn aanpak

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
• Ik ga niet meer in een super grote stap het werkgeluk in Nederland naar 80% verhogen. Ik doe dat in meer natuurlijke stappen. In een pad van 7 jaar kan dat.
– Gebrek aan focus – of focus ook op andere leuke dingen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
• Focus. Nog meer emotionele zelfstandigheid

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
• Mijn eerste passieve inkomenssysteem draaiende hebben.
• Ik ben minimal 4 avonden in de week thuis en dan ook helemaal aanwezig in het gezin.
• Meditatie als gewoonte.

Wout-Jan Slob
10 years ago

1.Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Relatie: samenwonen, volgende week krijgen we de sleutel.
recreatie: Festival bezoeken en wekelijks tekenen/ontwerpen.
Persoonlijke ontwikkeling: Eten van olijven en olijfolie. Dagelijks non fictie lezen.
Gezondheid: Gewicht 80kg. En een betere conditie.
Bijdrage: Student onderneming begeleid. In september start de volgende
2.Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Ik merk dat ik ten zeerste vooruit ga in doelstellingen behalen.
Ook groeit mijn zelf vertrouwen en ben ik meer in staat om dingen te doen die ik eerder niet (meer) deed. Ook merk ik dat ik meer zelf vertrouwen krijg bijv. om voor een groep te staan en gewoon te kunnen praten.

3.Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Uitstellen van belangrijke zaken. “dat komt morgen wel” Of: “ik doe nu eerst even dit”
Het blijft lastig om prioriteiten te stellen.
Dus toch herhaaldelijk terug vallen in oude patronen. Wel gaat het steeds beter en zijn de terug vallen van kortere duur.
Een te verspreide focus. Van hot naar her springen en in zeven sloten te gelijk lopen.

4.Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Me zelf meer belonen als ik me aan de planning houd en me doelen bereik.
Meer volharding creëren. Een planning opstellen voor “hapklare brokken” en me hier aan houden. Af en toe pas op de plaats maken en goed naar me zelf/lichaam luisteren.

5.Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Ik wil meer helderheid voor me zelf waar ik naar toe wil. Daar zit ik de laatste dagen aardig mee in de knoop. Wat is mijn purpose? Daar ben ik nog niet over uit.
Verder wil ik op financieel gebied aan het einde van het jaar op 2000,- passief inkomen per maand zitten.
En voor de business wil ik 1000 facebook likes hebben en 250 leerlingen in totaal.
De hypotheek schuld met 10% verminderen.

Marleen Derks
9 years ago

1 Contribution to Society – middels mijn werk – mensen helpen die tot nu toe geen goede hulp hebben kunnen vinden en die het opgegeven hadden. Verder geef ik regelmatig aan goede doelen. doel behaald en zet ik voort
2 Personal Development – studeren, lezen, seminars – Studie: ik heb mijn bachelorthesis gehaald. Nu tijd vrijhouden om snel door te kunnen pakken naar de Master. Lezen doe ik veel voor mijn studie, ook boeken voor de business en financiële vrijheid lees ik tussendoor. Seminars volg ik bij Open Circles. doel behaald en zet ik voort
3 Recreation – samen met Maurice, vrienden, ook alleen, en reizen. Voor het bereiken van dit doel ben ik komend jaar nog aan het werk om tijd vrij te maken, tot nu toe nog niet gelukt om recreatieve en reisactiviteiten te organiseren. Over twee weken gaan we een weekend naar Duitsland. Ik wil binnenkort weer eens naar Thailand, Brazilië of verwegistan, gefinancierd middels passief inkomen.
4 Relationships – relatie met Maurice. Diepgaande vriendschappen, openheid en eerlijkheid: stimulerend. Relatie met mezelf en Maurice is verbeterd. Vriendschappen zijn meer open, ik vertel meer over mijzelf in plaats van altijd naar anderen luisteren. Ik neem meer ruimte in en ik ben nu op een punt gekomen dat het goed voelt om ruimte in te nemen.
5 Health & Fitness – gezond, fit, sport en voeding. Ik ben gezonder gaan eten en drinken: geen koffie, alcohol, suiker, E-nummers en toevoegingen maar noten, dadels, fruit, groenten en veel kruidenthee.
6 Money & Finance – Financieel vrij binnen één jaar. Samen met ons MD groepje zijn we aan het leren en experimenteren om dit doel te bereiken. Daarnaast ben ik mijn ideeën aan het uitwerken voor mijn website waar ik vooral passief inkomen zal laten genereren. Wat ik ermee heb gedaan is allereerst implementeren wat ik tijdens de Master Entrepeneur heb geleerd, dit doe ik stapje voor stapje tussen de drukke werkzaamheden door; Ik ben een nieuwe website aan het opzetten, de bestaande laat ik tot die tijd nog draaien. LinkedInn contacten ben ik aan het opbouwen, dit gaat voorspoedig, op naar de 1.000! Daarnaast het filteren, uitzoeken, ordenen en aanvullen van het materiaal wat ik heb voor op de site.
Om financieel vrij te worden hadden we als doel ons huis te verkopen om van een ‘bad debt’ af te komen. Ons huis is verkocht en we zijn nu tevreden huurders.
We hebben ons uitgavenpatroon aangepast: van twee keer per week uit eten naar lekker thuis eten. Dit jaar gaan we, door drukte, niet op vakantie, dat geld houden we dus in onze zak.
Het geld wat is vrijgekomen van het huis, hebben we omgezet in goud, aandelen en andere passief inkomen. Mogelijkheden onderzoeken we op dit moment om in te investeren.
7 Business & Career: Trainen van en samenwerken met succesvolle mensen om samen het verschil te maken. Dit is mijn einddoel waar ik de komende drie jaar aan ga werken. Volgend jaar wil ik hier al stappen in hebben gemaakt door het afronden van mijn boek, de blueprint is al af, de domeinnaam is geclaimd. Mijn website af te hebben en bekend te staan als de expert. Vervolgens wil ik seminars en cursussen geven voor groepen. Ik wil invloed uitoefenen op de wetenschappelijke wereld. Onderzoek wordt meestal gefinancierd door grote geldverstrekkers die daar baat bij hebben. Zelf onderzoek doen is erg kostbaar. Daarnaast moet het onderzoek als het klaar is nog worden gereviewed. Degenen die dat doen hebben er vaak baat bij zo’n onderzoek af te keuren zodat onderzoek niet in de goed bekeken wetenschappelijke tijdschriften terecht komt. Ik zou met wetenschappers willen samenwerken om degelijk, goed onderzoek te doen zonder winstoogmerk. Daar is een hoop geld voor nodig.

2.
Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik voel me vertrouwd met mezelf en weet dat ik het allemaal aankan en alles kan bereiken wat ik wil als ik ervoor ga. Het valt me sinds een paar weken op dat mensen mij met stralende ogen aankijken, een liefdevolle blik. Deze mensen vertellen daar dan ook nog bij dat ze erg op me gesteld zijn geraakt, van me houden en dat ze mij zien als een voorbeeld. Dit is erg vaak gebeurd en al met al is dit zo overweldigend, ik weet gewoon niet wat mij overkomt. Het is heel fijn om zo gezien te worden en dat wordt gewaardeerd wat ik doe.
3. Mijn persoonlijke kracht is toegenomen. Ik ben niet meer ziek en wel energiek! ik voel dat ik het allemaal aankan.
4. In mijn communicatie ben ik duidelijker geworden over hoe ik erover denk en hoe ik het zie. Ik vertel meet over mezelf en mijn kwetsbare gevoelens.
5. Doelgerichtheid is verbeterd. Ik heb de technieken toegepast en het is heel rustgevend en duidelijk om met heldere doelen te werken. De gestelde doelen heb ik behaald en één doel die het verwezenlijken van andere doelen in de weg zat en die ik toch al had gehaald heb ik geschrapt: deze was niet efficiënt: tweede dan halen. Ik heb al een zwarte band, zwarter wordt ‘ie niet en een tweede dan halen kost een heleboel tijd en geld. Tijd en geld die ik beter kan gebruiken. Een tweede dan brengt mij ook niets op en maakt mij niet beter.
3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Ik heb mijn doelen behaald tot zover mogelijk en aan de rest ben ik nog aan het werk
4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Doorgaan zoals ik al doe en goede timing aanhouden, meer opschrijven, dat is makkelijker
5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
1.Relatie en vriendschappen koesteren en aandacht geven
2. Mijn passief inkomen website is af en ik heb clienten die hier gebruik van maken.
3. Ik ben een heel eind gevorderd met mijn modules voor het behalen van mijn Master psychologie
4.. ik heb passief inkomen

Hanneke van Haandel
Hanneke van Haandel
9 years ago

1.Welke van je zeven doelen heb je behaald?
• Ik heb een baan als Manager Maatwerk Trainingen
• Mijn bovenarmen zijn al een stuk slanker en mijn cellulitis wordt steeds minder
• Ik doe mijn ochtendrituelen vrijwel allemaal dagelijks
• Mijn darmproblemen zijn verminderd en ik heb vertrouwen in weg die de oplossing zal realiseren
• Ik ben naar Parijs en Spanje geweest
• De eerste 4 maanden veel leuke dingen gedaan met vrienden en diverse malen culinair genoten
• Ik lees meer en kijk minder TV.
• Zolder verdieping opgeruimd

2.Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
• Ben steeds bewust dat ik zelf bepaal hoe ik op een situatie reageer. Ik merk regelmatig dat ik de neiging heb om vanuit oude patronen te reageren en ben in staat hierin een andere keuze te maken
• Ben gestart met BannersBrokers voor opbouw passief inkomen

3.Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
• Discipline om focus te houden
• Time management
• Twijfel over de gekozen doelen

4.Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
• Me niet laten opslokken door mijn werk en op het moment dat ik merk dat ik in kringetjes draai daarmee stop en me er niet door laten blokkeren zodat ik tijd verspil en niet effectief werk.
• Mezelf houden aan de afspraken die ik met mezelf maak.

5.Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
• Dat ik mijn draai goed heb gevonden in mijn baan, diverse processen heb gestroomlijnd en dat ik naast mijn rol als manager ik ook trainingstrajecten verzorg.
• Dat ik naast mijn werk meer onderneem en met mijn doelen bezig ben en dat dit vanzelf gaat.
• Dat ik me makkelijk kan focussen en ik me als vanzelfsprekend me hou aan de afspraken met mezelf
• Dat ik 2x per week 1 uur besteed aan ondernemend beleggen en Banners Brokers voor passieve inkomsten.
• Dat ik mijn werkkamer helemaal heb opgeruimd en mijn administratie overzichtelijk is geordend.
• Dat ik naar Lapland of Tibet ben geweest.
• Dat ik 2x per week iets leuk met Tom en/of vrienden doe.

Evelien Bos
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?

Ontwikkeling: Ik heb toegang gekregen tot een volledige opleiding van Anthony Robbins en andere rolmodellen.

Relaties: doordat ik zelf meer in balans ben kan ik me beter richten op mijn relaties in mijn omgeving. Het contact met mijn ouders is zodanig veranderd dat ik er op een goede emotionele manier mee om kan gaan. Dit schept ruimte voor zowel mijn ouders als mij.

Gezondheid & Omgeving: Ik eet bijna geen vlees meer. Mijn grootste succes is dat ik na 11 jaar bijna mijn antidepressiva heb afgebouwd! Volgende week ben ik zonder deze medicijnen. Ik had verwacht hier nooit van af te zullen komen!

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?

Ik ben gelukkig met mezelf en niet meer afhankelijk van de meningen van anderen. Dit geeft enorm veel vrijheid. Op het moment dat ik me ergens niet prettig over voel in relatie tot mensen maak ik dit bespreekbaar.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?

Het is lastig om continue met mijn doelen bezig te zijn en focus te behouden. Ik merk dat als ik ze loslaat ze ook minder belangrijk worden.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?

Af en toe verval ik in mijn oude patronen. Ik moet me daar nog beter van bewust zijn en de afspraken die ik met mezelf maak moet ik ook nakomen.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
– mijn tweede e-book is af en wordt goed verkocht.
– Mijn website is een business en geen hobby meer.
– Ik ben minimaal 10 kg afgevallen.
– Ik sport 2x in de week waardoor ik geen lichamelijke beperkingen meer voel.

Lisette Heijboer
9 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Business & Career: Ik ben sinds 2 april jl. mijn eigen praktijk “Heijboer in Balans” gestart. Mijn opleidingen zijn klaar,alleen nog een paar examens doen. Het starten van mijn website.
Money & Finance: Het schrijven van mijn boek.
Relationships: Ik breng nu “Quality time” door met mijn moeder. Ze heeft Alzheimer, en ik probeer zoveel mogelijk met haar te praten en te lachen, heerlijk.
Contribution to Society: Elke maand een donatie doen aan het KWK kankerfonds, en deze ook in mijn testament laten opnemen voor “onderzoek tegen Hersentumoren”. Gezondheidsadvies geven aan mijn vrienden.
Recreation: Elke maand een afspraak plannen met mijn vriendinnen. Relax momenten voor mezelf schiet er telkens bij in, is dus niet goed. Ik blijf mezelf steeds wegcijferen.
Health & Fitness: Weer begonnen met sporten, wat goed aan voelt.
2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Denk hierbij aan: zelfvertrouwen, persoonlijke kracht, communicatie, doelgerichtheid, intuïtie, etc.
Ik merk dat als ik goed in mijn vel zit, de energie en kracht automatisch naar boven komen. Dan doe ik ook ontzettend veel op 1 dag. Maar om dit vast te houden vind ik erg moeilijk.
3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Doordat ik ben opgevoed om mijzelf bescheiden op te stellen, suddert dit nog steeds door als een rode draad in mijn leven. Af en toe kan ik me daarvan los worstelen, maar die “beren op de weg zoeken” ben ik nog steeds heel erg goed in.
4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Ik moet leren om niet altijd zo serieus te zijn/overal over nadenken, en wat meer te genieten van alles om me heen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, omdat ik soms mezelf dit “geluk” niet gun.
5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Dat ik mijn praktijk verder heb uitbreid, workshop/lezingen geef en een webshop heb opgezet. Mijn boek af wil hebben. Het realiseren van deze doelen zijn voor mij een bewijs dat als ik iets wil, ik dit ook kan bereiken.

Luc Stevens
Luc Stevens
9 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
1.1 Business & Career: “Ik schrijf met plezier minstens 5 iphone apps”:
Hiermee ben ik volop bezig, onder andere dank zij contacten opgedaan tijdens Life Skills University en Business University!
1.2 Money & Finance: “Ik heb meerdere passive income systemen”:
Op dit moment heb ik die nog niet, maar de iphone apps gaan daar voor een deel voor zorgen. Genoeg focus hierop leggen blijft de boodschap.
1.3 Health & Fitness: “Ik amuseer me bij het sporten”:
Wegens problemen met mijn knieën sport ik veel minder dan ik graag zou willen voorlopig, maar ik probeer tevreden te zijn met wat ik wel kan. Over twee maanden zou ik weer kunnen beginnen met lopen volgens de kinesiste.
1.4 Relationships: “Ik spreek geregeld af met vrienden en vriendinnen”:
Dat lukt redelijk, ondanks de drukte. Maar het mag nog meer zijn.
1.5 Recreation: “Ik doe elke maand een aantal zaken als ontspanning: sauna, massage, lezen, film, wandelen in de natuur, …”
Dit las ik bewust elke maand in. Ik kan echter nog meer beperken in uren die ik werk.
1.6 Personal Development: “Ik verzorg mezelf en ik kom op voor mezelf”
Dit blijft een werkpunt; ik heb nog steeds teveel de neiging om anderen voor te laten gaan, om mezelf te bekritiseren, om niet te kijken naar wat ik wel al kan, doe, heb, …
1.7 Contribution to Society: “Ik steun het project in Vrindavan (India) financieel”
Dit staat nog op mijn lijst om te doen.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Veel bijgeleerd, zowel over mezelf als over business, en dit zeker deels door de cursussen van OCA, maar ook door andere cursussen en contacten.
Ik heb mijn lifestyle expenses toch nog wat naar beneden gekregen.
Meer opgekomen voor mezelf, vooral op financieel gebied.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Mezelf niet genoeg gegund wat ik nodig heb; niet genoeg in mezelf geloofd, mij teveel laten beïnvloeden door de meningen van anderen. Geen echt actieplan gemaakt.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Mezelf nog veel meer verzorgen. Meer kijken naar wie ik wel al ben en naar wat ik wel al gedaan heb. Dankbaar zijn voor alles dat goed is in mijn leven. En me BELONEN voor elke stap die ik zet.
Nog meer mijn prioriteiten stellen. Meer focussen. Meer stilstaan bij mijn doelen en ze geregeld opvolgen.
Meer speelsheid, de dingen luchtiger opvatten, kunnen en durven lachen met wat minder goed gaat, aanvaarden dat wat is, OK is.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Mezelf sterk waarderen en eerst voor mezelf zorgen, zodat ik daardoor dan ook voor anderen kan zorgen.
Een levenspartner vinden.
En een mooie reis maken met haar.
Financieel vrij zijn.

Laerke Nissen
9 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
– Ik heb een vaste opdrachtgever van 3000 euro in de maand gekregen, waar ik met veel plezier voor werk.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
– Ik ben samen met mijn vriend en zijn dochter op vakantie in Portugal geweest, en in de 10 dagen hebben we op paarden gereden en ik heb op het strand gepower-kited, wat ik heel graag wou doen en op mijn dreamboard had gezet.
– Ik ben bijna klaar met mijn nieuwe website voor mijn bedrijf, waarbij ik andere help bij het maken van videopromotie van zichzelf.
– Ik heb meer naar mijn intuïtie geluisterd, die mij op dit moment wat confrontaties heeft gebracht in mijn relatie, omdat ik mezelf beter wil leren kennen en bepaald gedrag van mezelf onder de loep wil nemen om beter met mijn medemensen te kunnen omgaan, en tegelijkertijd goed naar mezelf wil luisteren.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Ik heb heel lang gedacht ‘ Ik ben zolas ik ben’ en wat ik heb ben ik tevreden mee… Dat is altijd mijn levensstijl geweest… Maar
ik merk dat dat niet langer zo is. Ik heb de neiging om soms mijn ‘kop in het zand te steken’ puur op mijn werk te focusen, en bezig te zijn met wat ik leuk vind, waardoor mijn relatie nu lijkt tot einde te zijn gekomen. Ik heb er veel verdriet van, maar ergens vertrouw ik er ook wel op dat het voor iets geweest is, alleen weet ik nog niet wat. Best een beetje in de war op dit moment !

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Goed naar mijn intuïtie luisteren, (ook snap ik er soms niks van)
Mijn kop uit het zand houden en in verbinding blijven met mijn omgeving en de mensen om me heen.
Beter balans tussen werk en vrije tijd creëren.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
– Een liefdevolle relatie met zowel vrijheid als verantwoordelijkheid ! En misschien zelfs een kind !?!
– Minder werken door met andere mensen samen te werken.
– Veel meer omgaan met vrienden en familie, waardoor ik meer plezier in het leven beleef.

IK HOU VAN JULLIE ALLEMAAL !
– Dikke kus, Lærke

Ard de Jong
Ard de Jong
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?

Business: Ik heb twee nieuwe betalende klanten waarmee ik mijn nieuwe product ontwikkel.

Relaties: Ik heb een relatie met een zakelijke partner goed kunnen afsluiten, zodat ik mij kan richten op mijn nieuwe product. Ik heb een nieuwe partner die mij energie geeft.

Gezondheid & Omgeving: Ik drink bijna geen koffie meer en gebruik geen suiker meer. Ik eet vrijwel geen vlees meer. Kantoor en woonkamer zijn opgeruimd (spullen weggedaan, alles een plek geven)

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?

Ik ben minder met details bezig en vraag eerder om hulp. Ik heb mij geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven/memberships om te werken aan het verhogen van mijn financiële IQ. Ik lees meer. Ik heb gewerkt aan een uitbreiding van de online training van Madeleine.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?

Ik heb de doelen onvoldoende op het netvlies en betrap me erop dat ik druk kan zijn met dingen die niet direct leiden tot het behalen van mijn doelen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?

Ik moet werken aan mijn zelfvertrouwen en mijzelf meer laten zien. Ik moet doelgerichter werken. Ik moet mijn successen meer vieren omdat ik moeite heb een antwoord op vraag 2 te geven.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
– De website voor het frontend product is af en elke twee weken schrijf ik een blog.
– Ik heb een seminar gegeven.
– Ik heb er nog twee nieuwe klanten bij.
– Ik sta elke dag op vol energie en voel me blij.
– Ik heb minder last van mijn rug.
– De zolderkamers van de kinderen zijn af.

Annemieke Kegel
Annemieke Kegel
10 years ago

1. Welke van je zeven doelen heb je behaald?
Bedrijf en financien: Meer controle over het bedrijf door ordenen en automatiseren van financiele administratie en het aanpassen van procedures.
Persoonlijke ontwikkeling & recreatie:
Heel veel boeken gelezen. Meer mijn eigen weg gaan, minder aantrekken van anderen. Bewuster keuzes maken, i.p.v. aanpassen aan wat anderen verwachten.
Gezondheid:
Gezonder eten, Flexitarier geworden, een manier gevonden om wat meer te bewegen: hardlopen met de kinderen (20 minute easy work-out op Runkeeper, app op iPhone) en vaker fietsen naar school en werk. Wandelen met vriendinnen (i.p.v. uit eten).
Relatie:
Meer contact met vriendinnen, veel leuke nieuwe contacten (komen plotseling op mijn pad).
Contribution to society: mijn werk op de school voor kinderen met epilepsie en leerproblemen.

2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Bewuster keuzes maken voor mijzelf, i.p.v. aanpassen aan wat anderen verwachten. Meer verbonden en betrokken bij mijn omgeving.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
Te veel denken en te veel gericht op het welzijn van anderen.

4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
Meer actie ondernemen vanuit mijzelf, vanuit vrolijkheid, positiviteit, plezier, vertrouwen en warmte.

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
Zingend door het leven en dansend met mijn kansen. Succesvol ondernemen met ruimte voor meditatie, plezier en samen zijn.

Stans van der Poel
10 years ago

1.      Opzetten EC academy,start medio september
2.      Expert software afronden, is klaar
3.      Triathlon Roth, in vorm maar blijft afwachten
4.      Splitsen ex, stapje voor stapje de ggoede kant uit
5.      Sociale contacten, te druk loopt niet zo goed!
6.      Mensen opleiden tot EC therapeut, loopt goed
7. boeken 4 stuks afronden, 2 af, 1 ter correctie, 1 in concept

2. boeken af, expert software af, omzet verdubbeld, afgevallen en in vorm.

3.Volgens mij gaat alles lukken! Als het al niet lukt, dan komt het door laksheid.

5. alle 7.

Janneke Doornbos
10 years ago

1.Welke van je zeven doelen heb je behaald?
– Gezondheid: ik weeg meestal 65 kilo! Ben 5 kilo afgevallen. En zit strakker in mijn vel.
– Financien: ik heb het geld voor de Life Skills University bij elkaar gesprokkeld. En daarvan 1000 gekregen van mijn werkgever.
– Relaties: er is meer harmonie in het gezin, ik kan me ontspannen waar de kinderen bij zijn, we doen meer leuke inspirerende creatieve activiteiten samen.
2. Welke andere successen heb je behaald in de afgelopen maanden?
Meer zelfvertrouwen, voel me krachtiger. Ben actiever en productiever. Ik ben veeeel creatiever: in het koken, in mijn (groente)tuin, met knutselen, heel handig! Denk veel meer in mogelijkheden.
Laat me meer zien op mijn werk. Heb ruimte gecreeerd, waardoor ik volgend schooljaar vooral ga doen waar mijn passie ligt: trainingen geven aan kinderen en jongeren en opvoedingstrainingen.
Ik heb meer vertrouwen in het starten van mijn eigen business (en heb daar meer ruimte voor gecreerd, thuis en op het werk). Heb een naam, website, visitekaartjes en veel mensen verzameld die me willen helpen.
Ik zit lekkerder in m’n vel. Vind mezelf mooier en straal dat ook meer uit; krijg veel reacties van mensen. Bijna geen koffie meer, heel af en toe vlees, geen suiker meer en eet veel gezonder / bewuster.

3. Wat heeft je ervan weerhouden om je doelen te bereiken?
– kies eerder voor de ‘makkelijkste’ doelen en de spannende doelen (zingen, cd maken, geld verdienen) laat ik eerder zitten
– geen stappenplan of acties verder plannen. Ik probeer weleens wat, maar ga er nog niet helemaal voor. Het naar buiten treden is vooral spannend voor me. Gedachten als: wie ben ik om dat te willen, waarom wil ik dat eigenlijk… etc komen dan naar boven, waardoor ik mezelf terugtrek.
– eerst de dagelijkse dingen (huishouden, klusjes, kinderen, werk) waardoor de grote doelen niet meer aan bod komen
4. Wat moet je leren/ontwikkelen om je doelen te bereiken?
– bewuster worden van destructieve gedachten en nog meer werken aan mn zelfvertrouwen (‘herprogrammeren’)
– out of the comfort! En onthouden dat dat echt wel leuk is!!
– meer gebruik maken van mijn netwerken en de mensen om me heen die me kunnen helpen: hulp vragen
– successen meer vieren, zodat het leuker is ze te halen
– plannen, prioriteiten stellen, acties inplannen

5. Welke doelen wil je bereikt hebben aan het einde van dit jaar, zodat je kunt zeggen dat 2012 jouw beste jaar ooit is?
– de online training voor sociale vaardigheden is klaar en ik verdien daar dit jaar mijn eerste 5000 euro mee!
– ik heb een cd gemaakt, ik zing gemakkelijk in het openbaar, ik zit in een bandje/koortje
– ik heb een vakantie naar Indonesie gepland met mijn gezin
– ik heb een strakke /platte buik