Top 5 kantoor bespaartips

Als je een kantoor hebt geef je veel geld uit! Het kunnen grote uitgaven zijn zoals computers en printers tot kleine gebruiksartikelen zoals papier, kantoorartikelen, maar de kosten lopen snel op. Je kantooruitgaven zijn noodzakelijk, maar kunnen een groot deel van je omzet opslokken. Gebruik deze kantoor besparingstips om het beste te halen uit je kantoor.

1)      Denk goed na over de grootte van je kantoor. Heb je overbodige ruimte wat onnodig geld kost? Kun je de ruimte anders en efficiënter indelen, waardoor je wellicht minder nodig hebt? Onderzoek of je kantoor te groot is voor je bedrijf. Besparen op huurkosten is een van de beste kantoor bespaartips, afhankelijk van de grootte van je kantoor kun je duizenden euro’s per jaar besparen.

2)      Wordt groen! Er zijn veel kleine veranderingen die je kunt doorvoeren om beter met het milieu om te gaan. Vaak resulteert dit in kostenbesparing. Schakel over naar LED verlichting in plaats van TL-verlichting, gebruik toiletten die minder water verbruiken en schakel de computers uit op de tijden dat het kantoor gesloten is. Kleine dingen maken groot verschil in een langere periode voor het milieu en jouw portemonnee. Wees je bewust dat sommige veranderingen nu geld kosten, maar een grote besparing op termijn kunnen opleveren.

3)      Koop in grote aantallen. Zaken als papier, kantoorartikelen, onderhoudsartikelen en zelfs computersystemen zijn goedkoper als je ze in groter aantallen koopt. Houd wel een goede inventaris bij en gebruik alles wat je koopt, anders is het kostbaar en overbodig. In grote aantallen kopen is een van de slechtste kantoor besparingstips als je spullen koopt die je niet nodig hebt.

4)      Hergebruik wat kan. Het lijkt misschien raar, maar waarom gebruik je de achterkant van oud papier niet als kladpapier? Of oude dozen als archiefdozen? Wees creatief en bedenk wat je kunt hergebruiken. Hierdoor bespaar je kosten door onnodig nieuwe dingen te kopen.

5)      Overweeg een schoonmaakservice in te huren. Vaak vragen deze bedrijven een acceptabel tarief en het brengt grote voordelen met zich mee. Het kantoor ziet er niet alleen schoon en opgeruimd uit, maar je voorkomt dat je werknemers overuren moet betalen zodat ze hun bureau opruimen en schoonmaken.

Het volgen van deze kantoor bespaartips zal je helpen je bedrijf efficiënter in te richten en geld te besparen. Schakel de hulp van je werknemers in, herzie je efficiëntie regelmatig en zie hoe je kantoorkosten dalen.

Dit zijn mijn 5 tips om te besparen op je uitgaven voor je kantoor
Ik weet zeker dat er nog veel meer goeie tips zijn, dus nu is de beurt aan jou.

Wat zijn jouw beste besparingstips?

Plaats een comment hieronder om jouw tips te delen met mij en de andere lezers.

En neem dan de tijd om de tips van anderen te lezen, om nieuwe ideeën op te doen.

Op jouw succes,

PS. het comment dat de meeste duimpjes kreeg in de blog post Tips voor adverteren is Alex! Gefeliciteerd Alex, je ontvangt de gratis dvd ‘Elements of Succes’.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

42 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Suzanne Glorie
Suzanne Glorie
11 years ago

Bespaar op de kosten van je mobiele telefoon! SIM only is veel goedkoper dan abonnementen waarbij je een gratis toestel krijgt. Rondshoppen kan je behoorlijk wat korting opleveren. Veel telecom aanbieders stunten met kortingen om nieuwe klanten binnen te halen. Soms zijn er deals waarbij je gratis kunt bellen naar een aantal nummers of naar nummers die van dezelfde aanbieder gebruik maken.

Overige bespaar tips:

— SMS voor korte berichtjes = goedkoper dan bellen
— Hou in de gaten wanneer je abonnement afloopt en shop tijdig voor een nieuw, goedkoper abonnement
— Is je huidige telefoon nog goed, hou hem en ga voor SIM only
— Gebruik alleen internet op je telefoon als het in je bundel zit, losse internettarieven zijn erg hoog!
— Spreek geen voicemail in als het niet perse moet, voicemail afluisteren en terugbellen is duur, stuur liever SMS
— Check of jouw provider per minuut afrekent of per seconde, een paar seconde bellen kost je dan meteen 1 minuut beltijd.

Tip voor vergelijken abonnementen: http://www.delaagsterekening.nl

Michel
Michel
11 years ago

Hallo allemaal,

Naar aanleiding van de interesse in de mogelijkheden om te besparen op telecom kosten heb ik van alles voorbij zien komen. Wat ik mis is de optie waarbij je KPN en consorten compleet uitschakelt vwb de telefoonlijnen. Het is namelijk mogelijk om gewoon via een ADSL verbinding je eigen “hosted voice” telefooncentrale te gebruiken. Je betaald dan ongeveer een tientje voor een lijn en de belkosten zijn aanzienlijk lager als bij bijv KPN.

Ook handig, met je Iphone in Spanje? Als je maar een wifi verbinding hebt ben je op je “vaste” nr. bereikbaar en bellen naar Nederland is tegen louter lokale kosten. Het voordeel ten opzichte van de voipbusters en dergelijke is dat je over faciliteiten op je lijn beschikt die ergens anders niet mogelijk zijn. Integratie met mobiel is ook geen probleem. Voor meer informatie kun je me via twitter / linkedin wel benaderen.

Jeroen van Baardwijk
12 years ago

Zoek één leverancier voor je kantoormaterialen. Bij de ene is misschien het printerpapier wat goedkoper en bij de andere de toner voor je printer, theoretisch zou je geld kunnen besparen door per artikel te bekijken waar je het koopt, maar dat kost je zoveel tijd dat het uiteindelijk meer kost dan oplevert (jouw tijd is tenslotte ook geld waard!).

Plaats niet direct een bestelling als je aan je laatste doosje paperclips begint maar spaar het zoveel mogelijk op, probeer je verbruik in te schatten en bestel dan maar één of twee keer per jaar nieuwe voorraad. Als je alles in één order plaatst betaal je ook maar één keer orderkosten en verzendkosten.

Samhorma
Samhorma
11 years ago

Wat ook een goede tip is, je kantoorartikelen online kopen. Ik heb laatst bij xtremeoffice een bestelling gedaan. Ik heb toen alle artikelen verzamelt die ik nodig had en toen in een keer besteld. Zij hanteren lage prijzen en de service was prima. Het werd gelijk de volgende dag geleverd.

Edwin Glaser
12 years ago

Kleine aanvulling wat betreft informatie VOIP
Je hoeft echt niet bijv een SKYPE telefoon of headset op je PC te hebben zitten om met VOIP te bellen.

Met een VOIP modem/router, die maar een beetje duurder is dan een gewone internet modem/router zoals de fritzbox of (wat ik zelf gebruik ) een draytek ( http://www.draytek.nl/ ) kan je thuis of op werk het internet gebruiken om IP naar IP of met SIP adressen te bellen of, wanneer je bijv. een voipbuster account neemt, waarmee je vele landen GRATIS belt. We hebben het NIET over de internetbellen aanbiedingen van de internet service providers zelf, die voor minder technische mensen wellicht de eenvoudigste oplossing zou kunnen zijn. Dan bel je voor een flat fee in geheel Nederland. De kwaliteit van de VOIP verbindingen zijn stukken beter geworden de laatste tijd, maar ik houd zelf nog mijn KPN nummer om binnenkomende gesprekken van niet met VOIP aangesloten mensen op de ouderwetse SUPER kwaliteit van het oude telefoneren te ontvangen.
Ik had vroeger torenhoge telefoonrekeningen, nu niet meer!

Vragen? Laat me weten hier in deze blog en zal ze (uit gebruikers ervaring gesproken ) zo goed mogelijk trachten te beantwoorden.

Veel GRATIS* belplezier toegewenst.

*GRATIS: Je moet wel internet ABO reeds hebben en een VOIP modem/router geinstalleerd hebben.

Edwin

Lidy van Oord
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hallo Edwin,

wij gaan verhuizen en onderzoeken de beste en goedkoopste mogelijkheden hiervoor.
Ik begrijp uit jouw comment dat het niet gaat om een aanbieding bij een telefoon of internet provider maar om iets anders, wat ik niet begrijp.
Wil je me dit uitleggen zodat we hier naar kunnen kijken?
Alvast mijn dank,
Lidy van Oord

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Lidy van Oord

Hoi Lidy,
Je vraagt aan mij wat het verschil is tussen aanbiedingen om VOIP te bellen en de manier waarop ik deze gebruik. Ik doe mijn best om het uit te leggen, wellicht kan je er nog wat op na googlen.
-VOIP Voice over IP is een manier om over internet/ intranet ( dus binnen een bedrijf ) telefoongesprekken te houden.

IP to IP is een manier van de andere kant “vinden” door een IP nummer “te bellen”. De andere kant kan dit internet verzoek to een telefoon gesprek alleen begrijpen als zowel de zender als ontvanger met een VOIP toestel ( kan ook software matig ) of VOIP enabled modem/router gebruik maken. Net zoals jij kan surfen op het internet omdat jij een IP nummer hebt gekregen van jou internet service provider ( zodat jij op deze blog kan reageren) kan er ipv een verzoek tot informatie van deze internetpagina ook een ander “protocol” gebruikt worden om een daadwerkelijk connectie tot stand te brengen.

SIP: Een Sip adres is niets anders dan een vertaling van jou huidige IP nummer naar een op te zoeken naam, lees telefoon nummer, dat je bij een SIP server geregistreerd.

Skype maakt gebruik van zijn eigen identificatie methodiek, met registratie op een skype server van dat je aangelogd bent. Door gebruik te maken van vele verbindingen, gaat jou verhaal soms over vele honderden andere computers voordat het bij jou aankomt. Hierdoor wordt skype en ander soorten van chat en dergelijke communicatie middelen vaak als gevaar en netwerk belasting gezien van een bedrijfsnetwerk.

Blijft het probleem dat niet iedereen een VOIP connectie kan maken. Al dan niet met direct IP 2 IP, of een SIP adres heeft.
Vandaar dat ikzelf een budget KPN abo heb aangehouden.
De aanbieders die geven ook telefoonnummers uit, eigenlijk betaal je HUN om soortgelijk ABO af te sluiten. Ik hou graag mijn eigen nummer en ben graag onafhankelijk van contracten van niet-KPN bedrijven. Ik heb bijvoorbeeld van ZIGGO ook een telefoonverbindingen “erbij” gekregen, maar daar kan ik alleen naar andere ZIGGO gebruikers gratis bellen. Ik weet niet van te voren wie dat zijn! Wellicht te zien aan het telefoonnummer.
Wat ik doe: Ik bel met familie IP2IP ( als ze een VOIP router hebben ) dit kan over de gehele wereld zijn! Of met een SIP adres; als de IP nummers kunnen wijzigen, wordt deze automatisch in de SIP server aangepast. Handig als je op reis bent en je neemt je hardphone SIP telefoon mee, plugt hem in de internet ( of wireless ) en je neemt de telefoon van de haak en je belt je familie op, GRATIS: uitgaande dat internet in je hotel gratis is en niet geblokkeert wordt voor bepaalde poorten/protocols : tot nu toe geen last van gehad! . Op vakantie is skype natuurlijk handig: gelijk met video.

Op mijn VOIP modem/router heb ik een voipbuster account geregitreerd waarmee ik bij storting van 10 euro: 3 maanden naar een groot aantal landen GRATIS kan bellen. http://www.voipbuster.com Er zijn nog meer van deze sites, soms zelfs van de zelfde eigenaar! Nadat je free days op zijn of als je naar bijv 1ct/min nummers belt gebruik je je beltegoed. Dit is vaak zo-ie-zo goedkoper dan KPN of concurerent met andere 0900 nummers. Blijf de lijst in de gate houden, lijst veranderd wel eens, met name de speciale landen. Je kan met Ideal bijvoorbeeld je beltegoed ophogen.
Wat handig is om te weten is dat ik ook met mijn mobieltje tegen lokale kosten ( nederland abo ) naar amerika bijvoorbeeld kan bellen plus 1t/min en 5ct start tarief via een lokaal inbelnummer. Doe dat maar eens na met je Nederlandse VOIP aanbieder in een pakket zoals UPC of ZIGGO !

Er zijn meerdere voip/modems beschikbaar ik heb momenteel een draytek http://www.draytek.nl

Als er nog vragen zijn, stuur me LinkedIn berichtje en dan spreken we elkaar verder…
Succes
Edwin Glaser

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hi Edwin, heb je eindelijk de vraag-blogs ontdekt 😉 geintje hoor. Bedankt voor al je uitgebreide tips hier, super. Die dvd zit zowat al in je zak, je zal het top vinden. Succes! En uiteraard krijg je weer mijn duimpjes, maar Harold ook natuurlijk.

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hi Tania,

You are totally right! I did just happen to come about this question-blog on how to save money at the office, just because they were LinkedIn “Last article”.

So, no kidding: you were totally correct.
Not many people were finding this blog, perhaps because people can not find them directly on the site of the Business Bootcamp.

Are these question-blog links put on LinkedIn only perhaps?

Maybe it’s an eyeopener for Nisandeh, or perhaps it is intentionally done so…

I will probably give my “hard” earned DVD “Elements of Success” to someone else, since I already have them..

How do we reach others to get more tips on this blog?

BLOG YOU LATER!

If I don’t need it, i don’t keep it!

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hi Edwin,
Deze vraag-blogs worden niet aangekondigd via de email, dus moet je het net toevallig zien staan bij het rijtje ‘blogs’. Deze vragen lopen van donderdag t/m woensdag, er is dus twee dagen verschil met de andere blogs.
Ik had een week of twee geleden al eens mensen aangespoord om meer duimpjes binnen te halen voor zichzelf, want ik had op dat moment weer de meeste duimpjes en had al 2x eerder gewonnen (de prijs is volgens mij elke week hetzelfde), het is voor een ander ook leuk om te winnen natuurlijk.
Toch loopt dit geen storm, ook als mensen wel iets posten blijven ze vaak op nul duimpjes staan, misschien hebben veel mensen de dvd al en willen ze alleen een tip geven.

En verder zal het wel een reden hebben dat dit niet via de email aangekondigd wordt, ik neem aan dat ze wel weten wat ze doen, misschien willen ze kijken wat voor effect het heeft wanneer je wel iets via de mail aankondigt en wanneer niet, geen idee, maar speculeren heeft ook geen zin natuurlijk. Je zou natuurlijk via een andere blog (waar wel veel mensen op reageren) een comment kunnen plaatsen over het bestaan van deze vraag-blogs, zoals bv via ‘het is tijd om plezier te maken’. Misschien zijn ze ons wel aan het testen of iemand anders het voor ze wil doen, hoe meelevend we zijn met alle bloggers, zo maak je wel een heleboel vrienden 😉
Succes !!
Groetjes, tania

Karin
11 years ago
Reply to  Tania Keijer

Beste Edwin en Tania,

Jullie hebben goed opgelet, want we zijn inderdaad op een andere manier bezig met deze blogs dan onze normale blogs.
Deze blogs worden speciaal geschreven voor Social Media, dus we maken ze alleen bekend via Linkedin en Twitter.

Ook wij blijven testen hoe we bepaalde zaken het beste kunnen oppakken en wat het effect is. Hierdoor blijven we ontwikkelen en leren!

Leuk dat jullie het opgemerkt hebben en bedankt voor jullie inzet, dat wordt heel erg gewaardeerd! Mochten jullie nog tips hebben om deze blog meer te promoten dan hoor ik het graag!

Tot blogs!

Karin & het Open Circles Team

Edwin
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hoi Tania,

Ik heb deze vraag blog slechts gevonden daar deze bovenaan de “Laatste artikelen” stond. Anders had ik er niet aan gedacht even op de /vraag/ directory te kijken.

Ik heb de DVD inmiddels al en zal hem weer weggeven aan iemand in mijn vriendenkring die er wellicht ook wat aan heeft!

Need it Keep it ?

Marjan
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hoi Edwin,
Ik gebruik Voipbuster al sinds 2006 en vind het vele malen beter, aangenamer en minder storingsgevoelig dan skype. Nu heb ik thuis ISDN en heb onlangs een draadloze voipset gekocht. Het basistation gebruik ik niet omdat ik mijn toestellen heb gekoppeld aan mijn idsn centrale. Ik heb het wel geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Heb jij een tip voor mij? ( Dan kan ik KPN er eindelijk uitgooien!;-))
Alvast bedankt!
Marjan

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Marjan

Hoi Marjan,

Als ik goed begrijp is de situatie als volgt:
– Je heb KPN ISDN met 2 lijnen en daar wil je van af.
– Je hebt getracht je telefoontoestellen aan te sluiten op je basisstation, wat een voip router/modem is? Waarop jij je voipbuster account op kan instellen? Kan je aangeven wat dit voor basisstation is?
– Hoe komt je internet binnen, via je ISDN of via de kabel?
– Asl je behoefte hebt om een KPN nummer te behouden, dan kan je KPN budget voor ongeveer 10,- per maand aanhouden.

Geef me een prive bericht op LinkedIn om je verder te helpen ok?

Groeten,
Edwin

Els Koopman
11 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Ik heb zelf voip telefoon ipv telefooncentrale. 6 mensen in dienst die van huis uit de telefonisch afspraken maken (wij werken met 1 centraal 088 nummer kun je koppelen aan ieder nummer, je hoeft dus nooit een ander telefoonnummer)
Helaas als je kpn als provider hebt werkt de telefoon niet. Ziggo doet het goed. Als ik een nieuw iemand nodig heb ga ik eerst langs met de telefoon, kijken of ie het doet, zo ja dan praat ik pas verder over de functie…. Wel een beetje raar, maar waar…

Flexiphone heeft dit voor mij geregeld. Zit in Haarlem werkt landelijk. Veel goedkoper dan KPN telefooncentrale en ik kan zelfs in China (klinkt heel ver weg, ben dit niet van plan) met mijn laptopje en voiptelefoon werken en dan de telefoontjes beantwoorden. De mensen betalen dan niet meer dan als ik in Nl. achter de telefoon zit. De telefoon kan dus in principe aan iedere computer gekoppeld worden en bellen maar……
Hoe het kan weet ik niet maar het werkt wel prettig.

Arne Schot
7 years ago

Handige tips! Je kunt met kleine veranderingen meer besparen dan je denkt. Het is alleen wel belangrijk te bepalen waarop je bespaart. Zo kun je makkelijk op papier besparen door deze tweezijdig te gebruiken maar is het niet verstandig te besparen op een goede bureaustoel.

Edwin Glaser
12 years ago

VERPAKKINGSCONVENANT

Het toevoegen van nieuwe DOZEN of ander verpakkingsmateriaal ter in/verpakking van je materiaal/producten kan extra kosten met zich meebrengen.
Behalve de aanschafkosten van nieuw verpakkingsmateriaal komt ook de belastingdienst nog even ontvangen als je een groot verbruiker bent. Dit in verband met een milieuwetgeving die in het leven is geroepen om (zwerf)afval te beperken.

Dus recycle de dozen die je ontvangt om jouw producten weer in te verzenden! Gebruik herbruikbare plasticzakken als pedaalemmerzakken etc etc.

Oh jee… nog meer belastingen?
Wees niet te snel ongerust. Als je niet meer dan 15.000 kg verpakking op de Nederlandse markt brengt hoef je ook geen belasting te betalen. Dit moet je wel kunnen aantonen.

Voor meer informatie ga naar:
http://www.euronorm.net/content/template.php?itemID=233
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verpakkingsbelasting

Op naar pakjesavond….

Edwin Glaser
12 years ago

SOFTWARE

Wist je dat er in de OPEN SOURCE community er een grote verzameling aan software is die vaak NIET onderdoen voor de grote namen.

Een zeer succesvol GRATIS pakket is OpenOffice ( http://www.openoffice.org ) die met zijn gratis office pakket een hele hoge “Microsoft Word en Excel” gehalte heeft dat overstappen of instappen zeer eenvoudig maakt. Zowel op WIndows als Mac beschikbaar.

Zo heb je ook GIMP als tekenpakket en nog vele anderen…

Het maken van een internetpagina doe je op bijvoorbeeld met Joomla of met WordPress die je behalve op de wordpress site zelf ook op je eigen (bij je host provider ) server/domain kan installeren en vervolgens naar hartelust kan gebruiken zoals je zelf wilt ! Vergeet niet de vele GRATIS plugins die je op internet kan vinden.

sourgeforce.net All-Time Top Downloads

Er is veel te lezen op internet over deze gratis beschikbare softwarepakketen.

Groeten,

Edwin Glaser
( 3D fotograaf )

Suzanne Gerbenzon
12 years ago

Besparen op je kantoor kosten: wordt lid van een cowerk kantoor/flexwerk kantoor.

Als je in den haag woont of werkt kan NOMADZ een uitkomst voor je zijn.
Als je een tijdje geen kantoor nodig hebt kan je je lidmaatschap zelfs op pauze zetten. je hebt al een parttime kantoor inc internet parkeerplaats, koffie voor 160 euro per maand. daar kan je geen eigen kantoor voor inrichten, toch?

in amsterdam en rotterdam the hub, in utrecht seats 2 meet (inc gratis lunch (-;).

Naast goedkoper is het ook gezelliger en beter boor je netwerk om elke keer naast andere ondernemers te zitten werken. je weet nooit wat eruit komt!

Suzanne

Tom Eijkelenberg
Tom Eijkelenberg
11 years ago

Er zijn verschillende sites waarop je de kosten van de verschillende energieleveranciers kunt vergelijken (bijv. http://www.energievergelijken.nl/). Stroom, gas en water zijn vaak dure posten zonder dat je het in de gaten hebt en je kunt toch al snel de nodige Euro’s besparen als je een half uurtje rustig ervoor gaat zitten. In een groot bedrijf zul je heel snel merken als je over stapt naar een goedkopere, maar kwalitatief goede energieleverancier.

Winkels zoals Makro en Staples Office centre lijken vaak goedkoper, maar bij de Aldi kun je ook vaak goedkoop dingen kopen zoals printpapier, computers etc. en de kwaliteit van die producten is ook goed vooral als ZZP-er. Vergelijk altijd eerst een paar winkels voor je iets koopt.

Nog een handige tip: maak altijd kopieën van bonnetjes. Bonnetjes moet je 7 jaar bewaren, maar op bepaald papier vervagen de bonnetjes en als de Belastingdienst komt kijken kun je niet meer bewijzen wat er op stond!

Succes!

Tania Keijer
12 years ago

Als je geen personeel hebt:
besteed de dingen zoveel mogelijk uit waar je zelf heel veel tijd mee kwijt bent. Wellicht ken je iemand in je nabije omgeving die je ergens mee kan helpen, zoals bv het maken/aanpassen van je website, of het uitleggen van netwerken via twitter en linkedin e.d. Een expert heeft het binnen no time gerealiseerd of uitgelegd, en dat scheelt je gewoon onwijs veel tijd, en dus geld.

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Tania,

Ik ben het in principe met je eens dat als je ergens totaal niet kennis van hebt, het vaak beter kan “binnenhalen”.

Het verhaal gaat niet op als je tijd niet direct met een verlies van opbrengst gerelateerd kan worden.
Dat maakt het soms moeilijk om hierover te beslissen daar je dan toch eigenlijk extra kosten aan het maken bent, zonder dat je je winst in tijd in geld uitgedrukt ziet.

Het vergaren van eigen kennis kan dan soms toch beter zijn.
Wat vindt je van mijn redenering Tania?

Groeten,

Edwin

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hoi Edwin, ik denk dat dat voor zich spreekt. Uiteraard is het per situatie afhankelijk wat het beste te doen. Ik bedoel eigenlijk met name dat een expert vaak dichterbij is dan je denkt, de buurman kent misschien wel iemand die websties maakt, en de buurjongen kan je wellicht helpen om het gebruik van twitter uit te leggen. Laat aan de mensen om je heen weten wat je nodig hebt, en wellicht komt er hulp (een expert), voor een vriendenprijsje, of je geeft een leuk kado. En als dat niet mogelijk is, en de kosten wegen zwaarder dan de baten als je het zelf gaat doen, en de nadelen wegen zwaarder dan de voordelen op wat voor vlak dan ook als je het zelf gaat doen, dan is het wellicht het handigst om het uit te besteden aan een onbekende expert bij wie je dus ook gewoon het volle pond betaald.

Saskia Bussink
12 years ago

Verstuur je vaak post naar grotere bedrijven zoals banken, verzekeraars e.d.? Zoek via antwoordnummer.nl het antwoordnummer op. Je verstuurt het dan gratis, de post komt gewoon aan en het scheelt je enorm aan portokosten.

Jeroen van Baardwijk
12 years ago

Je kunt je kantoormeubilair natuurlijk kopen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoormeubilair, maar die zijn nogal eens aan de prijzige kant. Tweedehands (of de IKEA) is vaak van prima kwaliteit maar kost aanzienlijk minder.

Zoek bedrijven die bezig zijn met vernieuwing van hun inventaris; goede kans dat je voor weinig geld bureaus, stoelen en kasten over kunt nemen.

Informeer bij de Kamer van Koophandel welke bedrijven er onlangs opgeheven zijn, die moeten tenslotte ook van hun kantoormeubilair af.

Helaas gaan er vrijwel dagelijks ondernemingen failliet, waarna de inventaris openbaar verkocht wordt om nog wat geld binnen te halen voor de schuldeisers. Vervelend voor de ondernemer die het overkomt, maar een uitgelezen kans voor jou om voor een habbekrats je kantoor in te richten.

Andere bron: winkels uit de “rook- en waterschade'” categorie. Verkopen spullen voor ver onder de normale winkelprijs omdat ze “beschadigd” zouden zijn na brand. Meubilair uit dergelijke partijen is vaak echter weer als nieuw als het schoongemaakt is. Wat heb je liever: een gloednieuw bureau voor € 500, of een zo-goed-als nieuw bureau voor € 200 plus de kosten van een fles allesreiniger?

Sanne Kant
8 years ago

Tip voor zonwering! In plaats van airco kijk eens naar zonwerende en uv-werende raamfolie. Scheelt ongelooflijk veel in warmte binnen en bespaard zo dus veel energie. Het is maar een paar tintjes donkerder en door de transparante folies kun je gewoon naar buiten kijken

Marco Boersma
12 years ago

Auto de deur uit.

Werk uitsluitend lokaal, dat scheelt duizenden euros reiskosten. Koop een scooter voor de korte ritjes, rijd 1:35/40

En als je een verder weg moet, spreek dan ergens centraal af, zodat je makkelijk met de trein kunt.

Edwin Glaser
12 years ago

BELASTINGDIENST

Lees zelf ook eens ( als je een belastingadviseur of bedrijf in de arm genomen hebt ) over de belastingregels die er zijn.
http://www.belastingdienst.nl

Ga bijvoorbeeld naar belasting-aftrekken.nl om enkele tips te lezen. ( Ik ben net met hun LinkedIn groep verbonden ).

Als je toch al geld uitgeeft, doe het dan volgens de wet !
Je kan dan zo je aftrek voordelen optimaliseren.

Groeten,

Edwin

Edwin Glaser
12 years ago

HARDWARE: BACKUP of hardeschijven

Bij het maken van de beslissingen voor je BACKUP strategie denk ook even over het verbruik in stand-by stand.
Er zijn nu vele GREEN hardeschijven beschikbaar die aanzienlijk minder stroom verbruiken.

Er draaien in een bedrijf een aardige hoeveelheid hardeschijven.
Niet alleen in de computers maar vaak ook in de MER ( Main equipment room ) waar de servers staan.
Niet iedereen draait op deze grootte, vandaar hieronder wat toegepaste (opgeschaalde) thuis/small office backupnetwerk info:

Laat de backups ‘s avonds op laagstroom tarief ( als je 2 tarieven hebt) dat is dus in Nederland na 11pm wanneer de backups een lange tijd zullen duren, anders is het draaien van een incremental backup in de lunch pauze wellicht een aanrader samen met een incremental backup bij aflsluiten van je computer ( kan daarna automatisch je computer uitzetten ).

Vergeet niet dat een goed BACKUP van je gegevens bestaat uit:
1. Je gegevens op je computer ( of shared directory op een NAS )
2. Backup op een externe harde schijf ( of separated NAS )
3. Backup op externe harde schijf die je kan MEENEMEN, of een NAS die op een fysieke andere locatie ( ander gebouw ) staat die bij brand of overstroming, leegroof van gebouw de gegevens VEILIG bewaart. (Dit kan ook met een NAS die via internet met een VPN verbinding gekoppeld is: dat bespaart het heen en weer rijden van de backupschijf ! )

Doe je backup regelmatig, dagelijks en wekelijks, maandelijks. Vergeet bij complexe software installaties op computers niet maandelijks een complete backup van je internet hardeschijf MET operatingsysteem te maken.

Vergeet niet dat je de data op je internet schijf liefs op een aparte harde schijf bewaard! Dit scheelt in snelheid en veiligheid van je gegevens. Het maakt het maken van een backup ook zeer eenvoudig. Gewoon schijf ( fictief ) backup van maken!

Wanneer je vele computers hebt. Zorg voor gelijk operating systeem. Deel een netwerk backup storage ipv ieder zijn eigen backup schijf.

Als een backup scenario te ingewikkeld is om zelf uit te dokteren, geef het uit handen aan mensen die er verstand van hebben.

Het verliezen van data/ informatie van je computer kan je bedrijf soms dagen lang (weken) problemen geven.

Groeten,

Edwin

Edwin Glaser
12 years ago

PRINTER

Koop een aparte Laserprinter voor je zwart wit afdrukken.

Inkt voor een inktjetprinter is veel duurder dan een toner voor een laserprinter.

Reken even uit hoeveel pagina’s je uit een toner kan halen en wat de aanschaf van de printer is etc etc.
Behalve HP is Kyocera een zeer goed alternatief, dat anders dan HP NIET de hotroller vervangt, waardoor de toners veel goedkoper zijn. Als je 10.000+ pagina’s per jaar afdrukt ( berekeningen zullen wel op de kyocera site staan ) dan is het zeker de moeite waard om dit merk in de kosten/baten analyse mee te nemen.

Druk een testprint ook daadwerkelijk af met concept kwaliteit. Dit gebruikt veel minder inkt of toner!

Denk een na hoeveel een printer die 2-zijdig kan afdrukken meer kost tov besparing van papier!

Maak gebruik van een (centrale) netwerk printer als meerdere mensen een printer ter beschikking willen hebben. Ook voor thuis niet een zo’n slecht idee. Geen netwerkprinter? Wellicht kan je printer delen over de computer die het meest aanstaat.

TROUWENS: De draytek modem/router en andere modem/routers hebben soms ook een printerpoort die je kan gebruiken om een printer te delen! Handig toch!

Veel print / lees plezier

en… heb je vragen? Blog ze hieronder!

Groeten,

Edwin Glaser

Bart van Bolsteren
11 years ago

Het is makkelijk om geld te besparen door je energierekening laag te houden. Zelf heb ik Slim Vergelijken .nl gebruikt om energie leveranciers te vergelijken ( slimvergelijken.nl/energie-leveranciers-vergelijken/ ).

Succes!

Bart

Suzanne Gerbenzon
12 years ago

VERZENDEN PAKKETJES:

Bij dhl for you doe je dit voor 4,50 inc btw in plaats van 6,50 0% btw bij het postkantoor. Daarnaast kan je dhl4 you pakketjes afgeven in plekken die ruime openingstijden hebben. dus geen gehaast naar het postkantoor meer!

Riny Veerhuis
8 years ago

Waar veel bedrijven steken laten vallen is op het gebied van printer besparingen. Hedendaagse technieken maken het mogelijk om substantieel in de kosten te snijden, terwijl veel bedrijven nog werken met de “vertrouwde”, verouderde apparatuur.

Bertine Oudesluijs
12 years ago

Nisandeh, Edwin, Tanja en Jeroen, dank voor jullie tips. Vooral die van Edwin zijn voor mij heel praktisch.

Ik heb er ook nog een paar voor zzp-er’s:
Deel je werkruimte met anderen of huur met meerdere een pand. Voorwaarde: duidelijke afspraken kunnen maken en een zelfde idee hebben over uistraling die ruimte moet hebben.

Kies de MKB tankpas, als je behoorlijk wat km rijdt met jouw privé-auto. Geeft recht op aftrek BTW van benzine, wasbeurten e.d.

Heb je geen zin in een boterham van thuis? Er komen steeds meer wijkrestaurants, die bedoeld zijn als reintegratieplaats voor mensen met een grote afstand tot arbeidsmarkt. Prijzen zijn daar lager dan elders en je steunt een werkgelegenheidsproject en je komt er je buurtgenoten tegen.

Verkoop gelezen boeken, die je niet meer zult herlezen, gelijk door via bol.com of marktplaats. Leveren zo nog wat op, je bespaart ruimte in je kast. Evt. belangrijke bladzijden scannen en opslaan.

Reinier
12 years ago

Koop geen soft- en hardware meer maar gebruik/huur online software. Levert naast efficiency en kostenvoordelen ook nieuwe mogelijkheden op: cloudtools.nl/algemeen/wat-is-cloud-computing/

Marjan van Hessen
12 years ago

Er zijn al verschillende sites waar je alternatieven voor (te) dure 0900 nummers kunt vinden; vraagAlex.nl en 0900alternatieven.nl
Er blijven echter telefoonnummers die je daar niet kunt vinden. De manier om deze te vinden is…via de site van de KVK! Ga naar de site, zorg dat je een account aanmaakt, daarna kan je tegen betaling van 0.30 per keer het volledige overzicht van het bedrijf alsmede hun lokale nummer vinden. Die 30 ct heb je zo terugverdien!!

Jeroen Bouwman
11 years ago

Doordat je hele relatiebestand tegenwoordig in je smartphone zit, is het heel verleidelijk om op kantoor met je mobiele telefoon te bellen. Met de meeste smarttelefoons, zoals de Iphone, kan je ook via b.v. Skype bellen. Heb je wel het gemak van de smartphone, maar niet de kosten. Werkt prima.

Verder werk ik heel graag met het Open Source pakket Paint.net: een krachtig en veelzijdig fotobewerkingsprogramma.

Harold Renkema
Harold Renkema
12 years ago

mijn tips:
Ga over op VoIP als je toe bent aan vervanging van je telefooncentrale of als je starter bent. Je hoeft dan geen telefooncentrale (vanaf € 1.500) aan te schaffen alles gaat via de pc (digitaal)

koop een goede printer. De kosten van inkt kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Doe zoveel mogelijk digitaal of in zwart/wit

Groet,
Harold.

Edwin Glaser
12 years ago

KANTINE bezoek

Vele mensen kopen hun lunch in de kantine of op de hoek bij de bakker e.d. Reken eens uit wat je daar maandelijks en jaarlijks voor kwijt bent! Dat loopt aardig op.

Begin je dag met ontbijt THUIS of neem je koffie mee, zodat je niet bij de eerste stop bij het benzinestation ( rij je benzine? gas is goedkoper en diesel ook al snel voordeliger.. rekenenen! )
een koffie espresso speciaal haalt !
Oke okee, sommige tankstations hebben gratis koffie.. maar wat betaal je dan per liter meer en… koop je dan dat koffiebroodje er toch maar bij?

Heb je een (eigen) kantoor met een kantine denk dan even na of je er gebruik van wil maken. Als het je eigen kantoor is dan is uitbesteding van je kantine niet ALTIJD de beste oplossing. Ik ken kantoren die gezellig tussen de middag in de “kantine” zitten met een pool tafel en een tafeltennis tafel en zelf de brood, boter en melk uit de koelkast halen en met z’n allen als een grote familie gaan eten. Met gedeelde LAGE kosten.

Neem je brood gewoon zelf mee van huis. Lekker je eigen boter. Je eigen keuze beleg en vele goedkoper dan menig bedrijfskantine of eettent.

Vergeet niet je appel, peer, banaan of ander fruit als tussendoortje !

Eet smakelijk.

Edwin

Antoine Boom
12 years ago

Zorg er voor dat je papier en printkosten tot een minimum beperkt blijven door simpelweg een verwaarloosbaar aantal prints te maken. Vrijwel alle prints zijn eenvoudig vervangbaar door PDF’s of dergelijke. Daarmee kun je tevens besparen op de zuinige printers, die doorgaans wel tamelijk duurder zijn in aanschaf. Zet die printer ook op een plek die niet naast de bureaus van de gebruiker staan: hiermee zal het printen hoogdrempeliger worden en zullen vastgeroeste gewoontes makkelijker uitgebannen worden.

Pim de Rooij
Pim de Rooij
12 years ago

Over groen gesproken..

1. COMPUTERS UIT aan het einde van de dag, ook niet op standby.

2. Het BEELDSCHERM van je computer uitdrukken als je ‘m even niet nodig hebt, scheelt aanzienlijk in het energieverbruik!

3. RECYCLING IS FUN!
– Gebruik je eigen MOK ipv steeds die wegwerp plastic bekertjes!
– Een van de meest succesvolle ondernemers die ik ken werkte na 15 jaar nog steeds aan het bureau dat hij, toen hij pas begon, maakte van twee schragen en een OUDE DEUR! Het zag er ontzettend stijlvol uit..
– Mocht je dan toch goede bureaustoelen aan willen schaffen.. Koop dan een designklassieker, zoals deze http://bit.ly/awDsEt van Eames. NA 15 JAAR HET DUBBELE WAARD!!

4. Het duurste poduct op het kantoor is je PERSONEEL. Zorg dus voor een gezonde werkomgeving! Genoeg frisse lucht, goede stoelen en een stimulerende werkplek. TIP: laat je adviseren door een Feng Shui expert, je zult versteld staan van de arbeidsproductiviteits verhoging!!

Victor Kamps
6 years ago

Ik vind sowieso dat je makkelijk moet gaan besparen op je papier. A) bespaart je geld en B) als je weet wat er aan bomen omgaat om een boekwerk te laten maken voor je bedrijf dan schrik je. Soms moet je geld niet als enige overwegingspunt nemen maar ook naar het milieu kijken. Geldt ook voor printerinkt!